Calendari

Anys
Mesos
Categories

16 Resultats

La bioseguretat a les granges de boví

24/11/2020 - 24/12/2020

Data orientativa. Properament s'obriran les inscripcions a la jornada.

Saber més >>

Horticultura circular a Catalunya

30/11/2020 - 31/12/2020

Data orientativa. Properament s'obriran les inscripcions a la jornada.

Saber més >>

Jornada tècnica anual d'Aqüicultura 

30/11/2020

Data orientativa. Properament s'obriran les inscripcions a la jornada.

Saber més >>

V Curs Internacional Tecnologia i Maneig Postcollita de Fruita

16/11/2020 - 20/11/2020

Queda anul·lada la cinquena edició del Curs Internacional Tecnologia i Maneig Postcollita de Fruita, amb motiu de la situació derivada de la pandèmia del Covid-19.

Comptem amb vosaltres per al 2021 amb les últimes innovacions i eines per al sector de la postcollita de fruitas.

Postcollita
Saber més >>

Setmana Fructícola

26/10/2020 - 29/10/2020

El programa de Fructicultura de l'RTA us presenta la SETMANA FRUCTÍCOLA. Degut a la situació actual, durant aquest 2020 no ens ha estat possible realitzar les grans jornades de manera presencial i compartir amb el sector impressions, les darreres novetats i innovacions tecnològiques.

I ens hem reinventat. Enguany celebrarem en format virtual la SETMANA FRUCTÍCOLA del 26 d'octubre al 8 de novembre. Aquest nou format inclourà les ponències IRTA, ponències comercials, demostracions de camp i exposició d'empreses (fira virtual) a través de diferents jornades, connexions i dies concrets segons el cultiu.

PONÈNCIES IRTA

26 OCTUBRE Dia de l'Ametller (català: 10-11:30 h i castellà: 12-13:30h). Per més informació, veure Inscripcions
27 OCTUBRE Dia del Préssec i la Nectarina (català: 9:30-11:15 h i castellà: 12-13:30 h).
Per més informació, veure Inscripcions
28 OCTUBRE Dia Poma i Pera (només català: 11-13:30h).
Per més informació, veure Inscripcions
29 OCTUBRE Dia Poma i Pera (només castellà: 15-17:30 h)
. Per més informació, veure Inscripcions

PONÈNCIES D'INNOVACIÓ COMERCIALS I AGRONÒMIQUES

Del 3 al 6 de novembre, descobrirem les novetats del sector a les Ponències d'Innovació comercials i agronòmiques.

Per conèixer el calendari d'aquestes ponències i fer les inscripcions, veure Inscripcions

Les activitats i ponències que es portaran a terme aquesta segona setmana consistiran en ponències en línia per conèixer les novetats comercials de les empreses del sector fructícola. També podrem visualitzar novament, en format vídeo, les demostracions de camp que els investigadors de l'IRTA hauran fet presencialment durant la primera setmana.

FIRA VIRTUAL

Paral·lelament, també en format virtual, 40 empreses exposaran els seus productes, catàlegs i novetats en una fira virtual de fàcil accés i consulta disponible per tots els participants de la SETMANA FRUCTÍCOLA per a connectar amb representants d’empresa i veure i escoltar les seves darreres innovacions del mercat.

Registreu-vos a la fira virtual de manera fàcil i ràpida al següent enllaç: www.setmanafructicola.cat

PATROCINADORS DE LA SETMANA FRUCTÍCOLA

QUÈ INVESTIGA EL PROGRAMA DE FRUCTICULTURA? T'ho expliquem.

Saber més >>

Utilització de dejeccions ramaderes en la fertilització dels cultius extensius

15/10/2021

Us informem que la jornada “Utilització de dejeccions ramaderes en la fertilització dels cultius extensius” queda AJORNADA amb motiu de la situació derivada de la pandèmia del Covid-19

La utilització de dejeccions ramaderes, i els seus derivats, com a fertilitzant en conreus extensius és una pràctica habitual en moltes explotacions agràries. Fer-ho de forma apropiada i eficient  aporta beneficis al cultiu: obtenint una producció de qualitat; a l’explotació: reduint la despesa del maneig en fertilitzants minerals; i al medi ambient: amb menors emissions de nutrients al medi.

En aquesta jornada es vol destacar l’eficiència de les aplicacions de dejeccions ramaderes i els seus derivats, des dels moments d’aplicació, les dosis i els equips d’aplicació. S’hi exposaran les metodologies per raonar i fer les aplicacions de forma eficient, les raons agronòmiques de l’aportació de dejeccions a cobertora, quan el cultiu més necessita els nutrients, els avantatges ambientals i es mostraran els equips per fer aplicacions més sostenibles de purins.

Aquesta jornada s’organitza en el marc del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Vallès (dins la Xarxa de Plans de Catalunya).

Saber més >>

DESHIFRUIT Deshidratació de fruits

25/11/2020

La deshidratació de la zona peduncular o del fruit sencer, a banda d’altres alteracions fisiològiques dels fruits, és un dels principals problemes durant la conservació de pomes i peres. La incidència i/o severitat dels danys provocats per la deshidratació pot ser considerable arribant a afectar més del 90% dels fruits en funció del maneig i les condicions de conservació.

En aquest sentit i, per tal de minimitzar al màxim els problemes de deshidratació, s'ha de reduir al mínim la transpiració del fruit. La intensitat de la transpiració es pot reduir augmentant la humitat relativa de l'ambient, baixant la temperatura del fruit i reduint el moviment de l'aire. D’aquí la importància d’un bon maneig del fruit no sols en el moment que aquest entra a la central hortofructícola sinó també durant la conservació.

La present activitat demostrativa es centrarà en establir i definir nous protocols de funcionament de les cambres i de l’emplenat d’aquestes per minimitzar al màxim els problemes de deshidratació.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Com millorar les condicions durant la frigoconservació per evitar la deshidratació dels fruits. -DESHIFRUIT”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Saber més >>

Fertilització de precisió i fertilitat dels sòls en la Conca del Torrent Gran

28/10/2020

En els Plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya, s’han iniciat activitats concentrades en diverses conques hidrogràfiques, una de les quals és la conca del Torrent Gran, a l’Empordà.
L’objectiu de les actuacions és la millora de les pràctiques de fertilització, per mostrar com aquesta pot incidir en la qualitat dels sòls, les aigües i el medi en general.
Les activitats se centren en promoure la utilització d’aquelles tècniques i tecnologia que milloren l’eficiència en la utilització dels fertilitzants, especialment els orgànics. Conèixer l’estat dels sòls, utilitzar tècniques d’agricultura de precisió per l’aplicació de fertilitzants i optimitzar la utilització de dejeccions ramaderes, és fonamental per a assolir un ús eficient dels nutrients.
Aquesta jornada s’organitza en el marc del Pla per a la millora de la fertilització agrària a les Comarques Gironines (dins la Xarxa de Plans de Catalunya).

ATENCIÓ. Mesures COVID: • Si tens símptomes, queda’t a casa. • Distància mínima 1,5 metres amb tothom. • Ús obligatori de mascareta durant tota la • Higiene freqüent de mans: aigua i sabó o gels hidroalcohòlics, sobretot abans i després de tocar eines i maquinària. • No comparteixis begudes ni menjar.
Els assistents tenen l’obligació d’informar als organitzadors de la jornada de l'aparició de qualsevol cas de Covid-19 en el seu entorn familiar

Saber més >>

Setmana Fructícola Dia Ametller

26/10/2020

En el marc de la Setmana Fructícola, el dilluns 26 d'octubre hem programat 1 hora i mitja de ponències en línia durant el matí sobre el cultiu de l'ametller amb els experts de l'IRTA, a més d'altres especialistes convidats.

Paral·lelament, a la tarda, els investigadors i tècnics del Programa de Fructicultura de la Fruita Seca de l'IRTA us conviden a anar presencialment a la Finca Experimental de l'IRTA a Les Borges Blanques per seguir les demostracions de camp i tenir un contacte directe amb els experts.

Donada la situació actual, la inscripció a aquesta activitat presencial és obligatòria, per tal que, des de l’organització de l’esdeveniment, ens puguem organitzar i assegurar que totes les mesures a prendre són degudament implementades i així complir totes les mesures Covid.

Sense inscripció prèvia no es podrà accedir a la Finca. Un cop feta la inscripció, us enviarem un correu electrònic de confirmació on us demanarem una ratificació a la mateixa i us passarem els detalls per a l’assistència SEGURA a aquesta activitat presencial, així com tots els detalls de connectivitat a la jornada en línia.

PATROCINADOR DEL DIA
Saber més >>

Setmana Fructícola Dia Préssec i Nectarina

27/10/2020

En el marc de la Setmana Fructícola, el dimarts 27 d'octubre hem programat 1 hora i mitja de ponències en línia durant el matí sobre el cultiu del préssec i la nectarina amb els experts de l'IRTA, a més d'altres especialistes convidats.

Saber més >>

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down