Joan Fañé
Joan Fañé és Enginyer Tècnic Agrícola, especialitzat en hortofructicultura i jardineria per la Universitat Politècnica de Catalunya (2006-2010) i postgraduat en paisatgisme per la U Universitat Politècnica de Catalunya (2010-2012). A l’any 2007 fins al 2012 es va incorporar a l’estació experimental de l’IRTA – Mas Badia com ajudant de laboratori i camp uns mesos a l’any compaginant treball amb els estudis. És a l’any 2012, quan s’incorpora de forma fixa al programa de Cultius Extensius de l’IRTA a Mas Badia on a participat en contractes amb empreses del sector i en activitats de transferència. Els principals projectes de contractes amb empreses del sector, són d’assessorament a l’agricultor per a la producció de cultius extensius. Projectes com. “És Farina de Girona” que assessora agricultors per a la producció de blat tou de qualitat en producció integrada, entre altres. Ha participat i organitzat jornades de transferència i participat en diferents publicacions d’articles tècnics en revistes del sector.
Roser Sayeras
Roser Sayeras Oliveras, llicenciada en Biologia per la
Universitat de Girona (2004-2008). Disposa del reconeixement oficial del
Departament de Sanitat Vegetal de Catalunya com assessora en gestió integrada
de plagues. A l’any 2008 es va incorporar de forma discontinua a l’IRTA – Mas Badia,
donant suport al laboratori i a les avaluacions de camp. Durant l’any 2012, de
forma temporal, va treballar amb l’empresa Valent BioSciences en la revisió d’assajos
per al registre de productes fitosanitaris. A l’any 2013 es va incorporar de
forma fixe com a tècnica de suport en el programa de cultius extensius de l’IRTA
– Mas Badia. Ha participat en contractes amb empreses del sector relacionats
amb l’evolució de material vegetal, amb l’avaluació i eficàcia de productes
fitosanitaris i en assajos de registre de productes fitosanitaris. Ha
participat en projectes d’àmbit autonòmic de finançament públic promogudes per
el DARP (activitats demostratives i grups operatius). Principalment treballa en
la xarxa d’assajos de varietats de cereal de Catalunya, des de la sembra, fent
els diversos controls durant el desenvolupament del cultiu, fins la collita i l’avaluació
conjunta de totes les dades dels assajos de la xarxa, en colza, blat tou,
civada, avena, sègol, pèsols i blat de moro. Participa també en la coordinació
del Grup per l’Avaluació de noves varietats de cultius Extensius (GENVCE). Ha
participat en diferents jornades de transferència i publicacions en revistes de
divulgació del sector.