RECOMEX 2019

Sobre l'activitat

Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern

Un any més, i gràcies a la col·laboració de diferents organismes del sector, us presentem aquesta jornada on es presentaran algunes de les problemàtiques més importants en els cultius extensius d’hivern. Es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que hi ha al mercat i que poden ser una oportunitat per al sector. Aquest any es canvia la ubicació, ja que la jornada es realitzarà dins el marc de la fira agro alta Segarra. Aquesta jornada forma part de diferents activitats demostratives (control del rovell groc, eficiència aplicació purins, QUALISÒL) de l’operació 01.02.01 de la Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014- 2020. D’altre banda s’explicarà el Projecte “Producció de proximitat de farines de qualitat amb un elevat índex de blancor” finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del PDR de Catalunya 2014-2020. Esperem que serveixi per orientar als productors a prendre decisions per la següent campanya.

Català
Preu: Gratuïta
06/09/2019
09:15h - 14:00h
Places limitades
Calaf

Ponents

left button
right button

Joan Fañé

Joan Fañé és Enginyer Tècnic Agrícola, especialitzat en hortofructicultura i jardineria per la Universitat Politècnica de Catalunya (2006-2010) i postgraduat en paisatgisme per la U Universitat Politècnica de Catalunya (2010-2012). A l’any 2007 fins al 2012 es va incorporar a l’estació experimental de l’IRTA – Mas Badia com ajudant de laboratori i camp uns mesos a l’any compaginant treball amb els estudis. És a l’any 2012, quan s’incorpora de forma fixa al programa de Cultius Extensius de l’IRTA a Mas Badia on a participat en contractes amb empreses del sector i en activitats de transferència. Els principals projectes de contractes amb empreses del sector, són d’assessorament a l’agricultor per a la producció de cultius extensius. Projectes com. “És Farina de Girona” que assessora agricultors per a la producció de blat tou de qualitat en producció integrada, entre altres. Ha participat i organitzat jornades de transferència i participat en diferents publicacions d’articles tècnics en revistes del sector.  

Horari

09.15 h Inscripcions i lliurament de la documentació


9.45 h Inauguració i presentació de la Jornada
10.00 h SEMBRA I MATERIAL VEGETAL - Tots els resultats de l’avaluació de noves varietats - Varietats de colza Clearfield® - Mecanismes de resistència a la sequera del blat tou - Nous tractaments de la llavor en colza - Tractament de llavor amb fluxapyroxad - Varietats de blat tou en ecològic - Avantatges de l’ús de llavor certificada
11.00 h Pausa - cafè
11.30 h FERTILITZACIÓ I REG - Augment del contingut en proteïna amb adobs estabilitzats - Fangs de depuradora - Mapes de rendiment - Les dejeccions ramaderes milloren la qualitat del sòl. QUALISÒL - Nou decret de gestió de la fertilització - Quan deixar de regar? Quina freqüència de reg?
12.30 h PROTECCIÓ FITOSANITÀRIA - Estat actual de les races de rovell groc (activitat demostrativa) - Fusarium i altres tipus de mal de peu - Cendrosa en pèsol proteaginós - Desherbatge mecànic i marc de sembra - Herbicides de preemergència - Impacte ambiental del desherbatge mecànic
13.30 h Fi de la jornada
Les ponències aniran a càrrec de: DARP: Srs. Josep Mª Llenes, Jaume Almacellas i Carlos Ortiz. Glumaagro: Sr. Miquel Badosa IRTA: Sra. Roser Sayeras; Sr. Joan Serra; Sr. Francesc Domingo; Sr. Jordi Recasens; Sr. Joan Fañé; Sr. Jordi Doltra; Sr. Francesc Camps; Sra. Asumpció Anton; Sra. Marta da Silva i Sra. Dolors Villegas. UDL: Sra. Àngela D. Bosch i Sr. Josep Mª Montull. UVIC: Sr. Ángel Maresma. Enginyer Agrònom: Sr. Andreu Taberner.

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Carpa RECOMEX C/ Mas Domènech, 36-52 08280 CALAF

Materials relacionats

Serveis Relacionats

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down