Jornada fructícola d'estiu

Sobre l'activitat

Us presentem la tradicional Jornada tècnica fructícola d’estiu que es desenvoluparà fent un recorregut per diferents estacions de camp tot garantint les mesures de prevenció per Covid-19. L’objectiu general és aportar coneixement i innovació al sector fructícola català en l’àmbit del cultiu de la pomera.

El contingut d’aquesta edició aposta per les energies renovables i inclou una demostració de reg per degoteig impulsada amb energia solar. S’abordarà la problemàtica de la replantació en pomera utilitzant els beneficis d’altres cultius com el sorgo o les crucíferes. S’explicarà com s’afronta un escenari amb un mínim impacte fitosanitari i es proposaran solucions tècniques per controlar plagues i malalties. En aspectes de millora de la qualitat del fruit es presentaran els resultats d’un Grup Operatiu dedicat a la reducció del cracking i també es mostraran solucions per millorar la coloració de les pomes.  Finalment, hi haurà una exposició comentada de les darreres novetats en varietats de poma Gala.

Aquesta jornada forma part de les activitats de demostració “Mètodes i tecnologies per combatre els efectes de la replantació en pomeres”, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2020. També forma part dels projectes pilot innovadors per part dels Grups Operatius de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI) “Pom-Zero”, “Utilització de xarxes anti-pluja per a reduir l’aplicació de fungicides pel control del motejat de la pomera” i “Reducció del cracking en la varietat de poma ‘Fuji’” i, finalment; de la difusió del projecte PECT “Girona, regió sensible a l’aigua”.

Català
Preu: Gratuït
05/08/2020 - 06/08/2020
09:00h - 12:30h
Places limitades
La Tallada d'Empordà

Ponents

left button
right button

Pere Vilardell

Pere Vilardell, Enginyer Tècnic Agrícola, que treballa des de 1985 a l’estació experimental de Mas Badia. La seva tasca és el desenvolupament d’assaig en l’àmbit de fructicultura, poma i pera, i de protecció de cultius, especialment malalties.

Ha participat en la confecció i validació d’alguns models de predicció de malalties fúngiques que afecten a fruites de llavor i vinya.

Col·labora en l’estació d’avisos fitosanitaris de la demarcació de Girona en l’apartat de fruiters, especialment en la xarxa de motejat i d’altres malalties

Horari

Dimecres 5 d’agost
Sessió 1: de 9.00 a 10.30 h Sessió 2: de 11.00 a 12.30 h
Dijous 6 d’agost
Sessió 3: de 9.00 a 10.30 h Sessió 4: de 11.00 a 12.30 h
Recepció i mesures de seguretat i higiene i presentació de la jornada
Recorregut per les estacions en diferents grups reduïts:
• Estació de bombeig amb energia solar per reg localitzat en fruiters Sr. Francesc Camps, IRTA Mas Badia.
• Estratègies prèvies a plantació amb cultiu de sorgo i farina de crucíferes per millorar el creixement dels arbres Sra. Glòria Àvila, IRTA Mas Badia.
• Pom-Zero: producció de poma minimitzant l’ús de fitosanitaris químics. Sr. Jordi Cabrefiga, IRTA Mas Badia.
• Bernat marró marbrejat (Halyomorpha halys) en el punt de mira Sr. Lluís Vila, Servei de Sanitat Vegetal.
• Xarxes anti-pluja pel control de motejat Sr. Pere Vilardell, IRTA Mas Badia.
• Estratègies per a la reducció de cracking a les pomes Fuji Sr. Joaquim Carbó i Sr. Pere Vilardell, IRTA Mas Badia.
• Què podem fer per millorar la coloració? Resultats amb defoliació mecànica, teles reflectants i HarvistaTM. Sr. Joaquim Carbó i Sra. Glòria Àvila, IRTA Mas Badia.
• Últimes novetats en el grup de pomes ‘Gala’ Sr. Joaquim Carbó, IRTA Mas Badia i Sr. Jaume Lordan, IRTA Lleida

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Mas Badia, 17134 La Tallada d'Empordà
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down