Tecnologies d’elaboració de begudes vegetals en base lleguminoses

Sobre l'activitat

Les lleguminoses produïdes per l’elaboració de begudes vegetals són de varietats seleccionades amb un valor afegit, ja que seran transformades en un producte d’alimentació humana. La producció d’aquesta matèria prima pot donar al sector agrícola una especialització i tecnificació, alhora d’una sostenibilitat mediambiental i econòmica del camp. En aquesta jornada es vol donar a conèixer al sector agrari i alimentari les tecnologies per poder elaborar begudes vegetals.

Activitat finançada a través de l'Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

Català
Preu: Gratuït
11/04/2024
14:00h - 17:00h
Places limitades
Monells

Ponents

left button
right button

Xavier Felipe

Xavier Felip Cuyàs és llicenciat en Veterinària en 1991 per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorat en Veterinària per la mateixa universitat, l'any 2000.

Des de 1992 treballa en R + D + I de el sector lacti, tant en la preparació de projectes cooperatius de recerca amb empreses, en projectes de recerca d'àmbit europeu, com en contractes confidencials de desenvolupament de productes per a empreses. També realitza treballs d'assessoria relacionats amb l'elaboració industrial d'aliments.

Actualment és l'investigador principal de l'àmbit d'indústria làctia a IRTA on, en col·laboració amb diferents empreses espanyoles, ha impulsat la construcció i gestió de les plantes pilot làcties d'aquesta institució (aliments líquids en general), així com el desenvolupament de nous productes i aplicacions làcties.

Les seves principals línies de treball estan relacionades amb el desenvolupament de noves tecnologies de processat (altes pressions, escalfament per radiofreqüència, separació per membranes, etc.) aplicats a el sector lacti. També destaca en el desenvolupament de nous productes i conceptes (amb patents en aliments com els liquats vegetals i el formatge fresc batut congelat) i, en general, en aliments líquids. Durant els últims anys, ha treballat en el desenvolupament i aplicació de noves tecnologies relacionades amb la millora de la sostenibilitat energètica, de consum d'aigua i de revalorització de co-productes.

Horari

14.00 h Registre d’assistents
14.10 h Teoria de la producció de begudes vegetals en base a lleguiminoses Xavier Felipe. Investigador del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA.
14.45 h Elaboració de begudes vegetals en base a lleguminoses, inici part pràctica Marc Piella. Investigador en formació del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA.
15.15 h Pausa
15.30 h Visita instal·lacions planta pilot líquids Xavier Felipe. Investigador del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA.
16.15 h Continuació pràctica de l’elaboració de la beguda vegetal en base a lleguminoses Marc Piella. Investigador en formació del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA.
17.00 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Finca Camps i Armet, 17121 Monells, Girona Monells, Girona. 17121
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down