Webinar Innovacions en l’elaboració i assecat d’aliments líquids vegetals

Sobre l'activitat

Els cereals i les lleguminoses poden ser valoritzats mitjançant la seva transformació en altres productes alimentaris. L’extracció de la seva proteïna pot donar nous productes alimentaris innovadors, en un mercat on la tendència és el consum de la proteïna d’origen vegetal. Altrament, aquestes matèries primes poden ser valoritzades mitjançant l’elaboració de begudes vegetals. D’aquesta forma també es dona peu a afavorir la sostenibilitat mediambiental i econòmica del camp. Una altra proposta per la seva valorització és l’assecat produint productes alimentaris en pols amb llarga conservació. Una tecnologia innovadora que permet l’assecat d’aliments líquids vegetals és el Pulse Spray Drying. En aquesta jornada es vol donar a conèixer al sector agrari i alimentari les tecnologies actuals per la valorització d’aquestes matèries primes en l’elaboració de productes alimentaris en base vegetal.

Activitat finançada a través de l'Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

Català
Preu: Gratuït
15/04/2024
10:00h - 13:00h
Places limitades
Per determinar

Ponents

left button
right button

Xavier Felipe

Xavier Felip Cuyàs és llicenciat en Veterinària en 1991 per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorat en Veterinària per la mateixa universitat, l'any 2000.

Des de 1992 treballa en R + D + I de el sector lacti, tant en la preparació de projectes cooperatius de recerca amb empreses, en projectes de recerca d'àmbit europeu, com en contractes confidencials de desenvolupament de productes per a empreses. També realitza treballs d'assessoria relacionats amb l'elaboració industrial d'aliments.

Actualment és l'investigador principal de l'àmbit d'indústria làctia a IRTA on, en col·laboració amb diferents empreses espanyoles, ha impulsat la construcció i gestió de les plantes pilot làcties d'aquesta institució (aliments líquids en general), així com el desenvolupament de nous productes i aplicacions làcties.

Les seves principals línies de treball estan relacionades amb el desenvolupament de noves tecnologies de processat (altes pressions, escalfament per radiofreqüència, separació per membranes, etc.) aplicats a el sector lacti. També destaca en el desenvolupament de nous productes i conceptes (amb patents en aliments com els liquats vegetals i el formatge fresc batut congelat) i, en general, en aliments líquids. Durant els últims anys, ha treballat en el desenvolupament i aplicació de noves tecnologies relacionades amb la millora de la sostenibilitat energètica, de consum d'aigua i de revalorització de co-productes.

Horari

10.00 h Benvinguda
10.05 h Teoria dels processos de producció de begudes i aïllats vegetals Xavier Felipe. Investigador del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA
11.00 h Assecat sostenibles de líquids Xavier Felipe. Investigador del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA
11.30 h Ekonek: assecat de productes vegetals mitjançant la tecnologia “Pulse Spray Drying” Aritz Lekuona. Director I+D Ekonek
12.15 h Torn de preguntes
13.00 h Cloenda
 

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Webinar
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down