La tecnologia de separació per membranes té una amplia aplicació dins el sector lacti. Dos de les tecnologies més habituals són la microfiltració i la ultrafiltració de la llet.
Algunes de les aplicacions de la microfiltració és la de reducció de la càrrega microbiana de la llet. Aquesta llet pot destinar-se a elaboració de formatges de llet crua amb menys risc microbiològic. En llet per consum humà, una microfiltració abans d’una pasteurització suau ajuda a allargar la vida útil de la llet sense aplicació de tractament tèrmics elevats. Un altra aplicació és l’extracció del xerigot ideal per poder obtenir la proteïna sèrica nativa.
La ultrafiltració de la llet permet concentrar la proteïna i el greix present en la llet, ajudant a reduir temps de producció i subproductes (xerigot) en l’elaboració de formatges, així com evitar afegir altres ingredients per augmentar la matèria seca del producte final. Una altra aplicació de la ultrafiltració és la valorització del xerigot formatger (actualment subproducte amb al cost de reciclatge) concentrant la proteïna i utilitzant-la en l’elaboració de nous productes.
Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Innovacions en l’elaboració de formatge i iogurt”, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2020.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.