Tecnologia d’elaboració de formatges de pasta blava

Sobre l'activitat

Els formatges blaus o de pasta blava són una tipologia de formatges que guanya adeptes any rere any. Existeixen moltes tipologies de formatges blaus que arriben a abastir els diferents paladars dels consumidors: Roquefort, Fourme d’Amber, Stilton, Gamoneu, Cabrales, entre d’altres.

La tecnologia d’elaboració de les pastes blaves no és habitual del nostre territori. Tot i això, algunes formatgeries han començat a desenvolupar-la. En funció de la tecnologia d’elaboració podrem obtenir formatges blaus suaus, més cremosos o formatges blaus picants i més secs.

Es vol mostrar al sector la tecnologia d’elaboració de formatge de pasta blava, per a que les formatgeries puguin incorporar-la dins els seus processos d’elaboració i ampliar el seu catàleg de formatges. Conèixer en profunditat aquestes tecnologies d’elaboració de formatges dona eines al sector per a permetre millorar la  diversificació en la producció de formatges a Catalunya.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Innovacions en l’elaboració de formatge i iogurt”, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuït
27/07/2020
11:00h - 12:30h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Marta Garrón

És enginyera agrícola, especialitzada en indústries agroalimentàries per la UPC (2000), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la UAB (2002) i Màster en Història i Cultura de l’Alimentació per la UB (2011). És especialista en el sector lacti i formatger.

Durant 12 anys ha desenvolupat la seva experiència professional a l’empresa privada d’àmbit alimentari i lacti. Ha treballat en la indústria cervesera (DAMM) en desenvolupament i implementació de projectes industrials i en àmbit lacti en diferents formatgeries catalanes i franceses. Ha impartit formació en formatgeries a Escoles Agràries (EA Pirineus i EA Empordà), al curs de “formatgeria artesana” organitzat pel Consorci del Lluçanès i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i al Curs d’Elaboració de Formatges d’IRTA. Forma part d’un grup d’anàlisi sensorial del formatge i ha participat en diferents tasts de formatges de concursos d’àmbit català, espanyol i mundial.

Des del 2013 és tècnic d’investigació especialitzada en lactis i formatges a IRTA desenvolupant projectes d’investigació i contractes amb empreses privades. També desenvolupa diferents formacions làcties i és coordinadora del Curs d’Elaboració de Formatges d’IRTA.

Horari

11.00 h Presentació de la jornada Sra. Marta Garrón Gómez, especialista en lactis IRTA.
11.05 h Tecnologia d’elaboració de formatges de pasta blava Sra. Paula Fonollà Araujo, Formatgeria Xauxa.
12.00 h Torn obert de preguntes Sra. Paula Fonollà Araujo, Formatgeria Xauxa.
12.30 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down