Els formatges blaus o de pasta blava són una tipologia de formatges que guanya adeptes any rere any. Existeixen moltes tipologies de formatges blaus que arriben a abastir els diferents paladars dels consumidors: Roquefort, Fourme d’Amber, Stilton, Gamoneu, Cabrales, entre d’altres.
La tecnologia d’elaboració de les pastes blaves no és habitual del nostre territori. Tot i això, algunes formatgeries han començat a desenvolupar-la. En funció de la tecnologia d’elaboració podrem obtenir formatges blaus suaus, més cremosos o formatges blaus picants i més secs.
Es vol mostrar al sector la tecnologia d’elaboració de formatge de pasta blava, per a que les formatgeries puguin incorporar-la dins els seus processos d’elaboració i ampliar el seu catàleg de formatges. Conèixer en profunditat aquestes tecnologies d’elaboració de formatges dona eines al sector per a permetre millorar la diversificació en la producció de formatges a Catalunya.
Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Innovacions en l’elaboració de formatge i iogurt”, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2020.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.