Tecnologia de congelació de quallada de formatge fresc

Sobre l'activitat

La congelació de quallada de formatge fresc és un procés amb certa dificultat, ja que el mateix procés de congelació pot crear cristalls de gel que facin variar la textura final del producte. Per aconseguir una correcta congelació s’ha de conèixer cada pas del procés d’elaboració i del procés de congelació.

La congelació de quallada de formatge fresc permet allargar la vida útil d’un producte el qual habitualment té una durada curta. A més, permet tenir el formatge fresc disponible en el moment que sigui necessari, evitant problemes de malbaratament de producte per caducitat.

Les aplicacions de la quallada de formatge fresc poden ser molt àmplies en àmbit culinari donant peu a creacions innovadores jugant amb combinacions de diferents sabors i textures individualitzades per a cada producte o plat elaborat.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Innovacions en l’elaboració de formatge i iogurt”, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuït
14/07/2020
12:00h - 13:30h
Places limitades
Jornada en línia

Ponents

left button
right button

Marta Garrón

És enginyera agrícola, especialitzada en indústries agroalimentàries per la UPC (2000), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la UAB (2002) i Màster en Història i Cultura de l’Alimentació per la UB (2011). És especialista en el sector lacti i formatger.

Durant 12 anys ha desenvolupat la seva experiència professional a l’empresa privada d’àmbit alimentari i lacti. Ha treballat en la indústria cervesera (DAMM) en desenvolupament i implementació de projectes industrials i en àmbit lacti en diferents formatgeries catalanes i franceses. Ha impartit formació en formatgeries a Escoles Agràries (EA Pirineus i EA Empordà), al curs de “formatgeria artesana” organitzat pel Consorci del Lluçanès i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i al Curs d’Elaboració de Formatges d’IRTA. Forma part d’un grup d’anàlisi sensorial del formatge i ha participat en diferents tasts de formatges de concursos d’àmbit català, espanyol i mundial.

Des del 2013 és tècnic d’investigació especialitzada en lactis i formatges a IRTA desenvolupant projectes d’investigació i contractes amb empreses privades. També desenvolupa diferents formacions làcties i és coordinadora del Curs d’Elaboració de Formatges d’IRTA.

Horari

12.00 h Presentació de la jornada Sra. Marta Garrón Gómez, especialista en lactis IRTA
12.05 h Tecnologia de separació per membranes: microfiltració i ultrafiltració Dr. Xavier Felipe Cuyás, investigador IRTA
13.00 h Torn obert de preguntes
13.30 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down