V Curs Internacional Tecnologia i Maneig Postcollita de Fruita 2022

Sobre l'activitat

La cinquena edició Curs Internacional Tecnologia i Maneig Postcollita de Fruita està programada del 7 a l'11 de novembre de 2022.

Iniciem el període d'inscripció del curs.

INSCRIPCIÓ:

Cliqueu al botó 'Vull inscriure'm' o 'Inscripció' per iniciar la inscripció. Per tal de fer els tràmits, cal que estigueu donats d’alta del portal.

Termini inscripció: 30 setembre

Un cop inscrit o inscrita, explicarem com fer el pagament del Curs per reservar la teva plaça.


Preu: 1.900€ sense IVA (inclou les classes, el material del curs, els àpats del curs i sopar final, desplaçament de les visites i transport des de l'ubicació del curs a l'hotel convingut).

Participants: limitat a 20 persones
Lloc de celebració: IRTA Fruitcentre (Lleida)

Mireu el temari complet al botó 'Descarrega Programa'

Per a qualsevol informació podeu adreçar-vos a montserrat.palau@irta.cat

BLOC TEMÀTIC 1: Maduració i qualitat
BLOC TEMÀTIC 2: Fisiologia
BLOC TEMÀTIC 3: Patologia
DONDE REALIZAREMOS EL CURSO
Castellà
Preu: 1900€ (sense IVA)
07/11/2022 - 11/11/2022
09:00h -18:00h
Places limitades
Lleida

Ponents

left button
right button

Josep Usall

Dr. Josep Usall i Rodié, ocupa el càrrec del director general de l’IRTA des del juliol de 2018.
Va obtenir el títol d’Enginyer Agrònom per la UPC el 1991 i es va incorporar a l’IRTA com a investigador el 1992. El 1995 es va doctorar a la UdL. Ha estat director del Servei Tècnic de Postcollita de l’IRTA des de 2002 i cap del programa de Postcollita des de 2012. El camp principal de la seva recerca ha estat el desenvolupament d’estratègies de control de les principals malalties de postcollita de fruita i dels patògens de transmissió alimentària en fruites i hortalisses per consum en fresc i mínimament processades.


Ha participat en 37 projectes de recerca, dels quals 14 com a investigador principal i 5 pertanyents al Programa Marc Europeu, que han resultat en la publicació de més de 160 articles en revistes d’impacte indexades al SCI, 18 capítols de llibre i la col·laboració en l’edició de 9 llibres. Ha presentat més de 150 comunicacions a congressos, entre elles 12 ponències convidades. Ha dut a terme estades de recerca en diversos centres dels EUA, Portugal i Nova Zelanda. La seva interacció amb el sector privat l’ha portat a participar en més de 20 grans contractes amb empreses i és autor de 60 articles de divulgació i de tres patents. Ha estat director d’11 tesis doctorals i és professor en màsters de la UdL. També ha estat membre del comitè editorial de la revista Postharvest Biology and Technology.


Membre de la Taula Permanent i del Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC). Representant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya als Patronats de la Institució de Centres de Recerca de Catalunya (iCERCA) i de BIOCAT. Vicepresident del Patronat de la fundació privada Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), del Patronat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB) i del Consell de Direcció del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG).

Horari

7 noviembre: Maduración y calidad · Introducción al curso y presentación de los participantes. · Maduración y senescencia de los frutos. La importancia de la precosecha en la postcosecha. · Taller de medidas instrumentales para determinar la calidad. · Herramientas digitales para determinar calibre y color en fruta. · Análisis sensorial para evaluar la calidad de los frutos. Cata de consumidores vs panel entrenado. · Visita a las Instalaciones del Fruitcentre.
8 noviembre: Fisiología · Alteraciones fisiológicas en postcosecha. Sistemas de control. · Taller Identificación de alteraciones fisiológicas en postcosecha. · Contribución del aroma a la mejora del procesado postcosecha de la fruta. · Casos Prácticos. · Visita a una central de procesado de manzanas. Líneas de confección y sistemas de calidad interna.
9 noviembre: Patología · Aspectos básicos de la patología postcosecha y factores que regulan el desarrollo de podredumbres. · Sistemas de control de los patógenos. Desde el campo a la central: métodos profilácticos, tratamientos convencionales y sistemas alternativos de control. · Nuevos enfoques para entender las enfermedades de postcosecha de fruta: estudios de interacción fruta-patógeno. · Taller de identificación de las principales podredumbres en fruta. · Casos prácticos.
10 noviembre: Tecnología · Instalaciones frigoríficas y eficiencia energética en centrales hortofrutícolas. · Atmósferas controladas y dinámicas para la conservación de fruta. · Importancia del Packaging en fruta. · Visita a central de procesado de caqui y cítricos. Módulos de aplicación de tratamientos poscosecha. · Discusión y resolución de casos prácticos.
11 noviembre: Transporte y distribución · Visita del Mercado central de frutas y verduras de Barcelona (Mercabarna). · Visita del puerto de Barcelona. La importancia del transporte en la poscosecha del fruto. · Valoración final del curso. PROGRAMA PROVISIONAL, algunos contenidos pueden ser alterados. 

Comparteix

Patrocina

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Fruitcentre (Lleida)  
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down