Cultiu de blat tou ecològic associat a lleguminoses

Sobre l'activitat

El cultiu ecològic de blat tou panificable és molt valorat pel mercat quan s’assoleix la qualitat necessària per a la indústria farinera. El contingut en proteïna del gra de blat és un dels atributs de qualitat que pot donar més valor afegit en aquesta producció. El cultiu simultani d’una lleguminosa amb el blat pot millorar la disponibilitat de nitrogen del cereal, habitualment el factor que més limita el seu contingut proteic en producció ecològica.
Com han de ser aquestes associacions? Quin paper hi juga la varietat de blat? Què ens aporta la lleguminosa? En aquesta jornada es presentaran resultats obtinguts en diferents ambients productius i amb diferents lleguminoses per a gra per tal d’il·lustrar les oportunitats i els reptes que presenta el cultiu de blat tou ecològic associat amb lleguminosa. Aquesta activitat de transferència finançada en el marc del projecte: “Millora de l'eficiència en l'ús del nitrogen del blat ecològic a través del material vegetal i del maneig del cultiu” dins el marc de la convocatòria de 2020 d’ajuts per a incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.

Català
Preu: Gratuït
30/06/2021
09:50h - 11:15h
Places limitades
En línia

Horari

10.00 h Presentació de la jornada Sr. Jordi Doltra, IRTA Cultius Extensius Sostenibles.
10.05 h Blat tou ecològic associat amb lleguminoses: característiques i oportunitats del cultiu Jordi Doltra, IRTA Cultius Extensius Sostenibles.
10.20 h Importància de la varietat de blat en l’establiment de les associacions amb favó Joan Serra, IRTA Cultius Extensius Sostenibles.
10.35 h Cultiu de blat tou ecològic amb cigró i llentia: resultats experimentals i experiència amb agricultors a Navarra Sra. Cristina Virto, INTIASA
10.50 h Experiències demostratives amb diferents lleguminoses i varietats de blat. Vídeos i presentacions. Contribucions: Sra. Gemma Safont (Consorci de Gallecs); Sr. Jordi Doltra (IRTA); Sra. Cristina Trujillo (ADV Conreus Herbacis Extensius); Sra.Cristina Virto (INTIASA).
11.15 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down