CURS COMPLET. En cas que desitgi que li informem si hi ha alguna plaça vacant o vol rebre informació de les nostres futures formacions en Tecnologia de Productes Carnis li agrairíem que completés el formulari d'inscripció.
El Curs Internacional IRTA en Tecnologia de Productes Carnis és un curs consolidació en el sector, centrada en la modernització i industrialització de la indústria càrnia.
El curs ofereix un repàs exhaustiu de tots els aspectes relacionats amb la tecnologia i la qualitat de la carn i els productes carnis: obtenció de la matèria primera, elaboració, envasat, tecnologies de Processament i tendències industrials.
En aquesta pàgina web podrà realitzar la inscripció als cursos Fent clic en l'Apartat "Vull INSCRIURE'M".
Per a més informació sobre el curs os podes dirigir a http://cursocarnicosirta.com/
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.
Maria Dolors Guàrdia és Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (1996) i Doctora Enginyer Agrònom per la mateixa universitat (2003). Treballa a l'IRTA des de 1996 com a investigadora en el programa de Tecnologia Alimentària en el qual realitza, entre altres, funcions de vigilància en legislació alimentària. La seva activitat professional es desenvolupa principalment a través de projectes d'investigació i contractes amb empreses privades a nivell nacional i internacional en l'àmbit de la tecnologia i processat d'aliments, tant en l'aplicació de tecnologies i processos clàssics o convencionals com en l'aplicació d'aquells considerats nous o emergents (alta pressió, radiofreqüència, …). Ha centrat bona part del seu temps en el disseny i execució d'estudis amb panells d'anàlisi sensorial entrenats / experts i de consumidors. Ha participat en el curs internacional des de la seva primera edició.
Llicenciat en Tecnologia i Gestió Alimentària. Des del 2010 que forma part del Programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Les seves funcions s’emmarquen en projectes de recerca, contractes, formació i assessorament tècnic a empreses en temes relacionats amb la millora i desenvolupament de productes a partir de fonts de proteïna alternatives, en tecnologies de processos (especialitzat en extrusió i fraccionament en sec) i en el desenvolupament de productes carnis (frescos, cuits i curats). Dins l’àmbit de la docència ha participat en cursos i jornades tècniques per la transferència del coneixement a empreses de la indústria alimentaria. Forma part del panel de degustadors de l’IRTA entrenat per l’avaluació i/o caracterització sensorial de productes alimentaris. Ha realitzat tasques de coordinació de les plantes pilot IRTA (equipaments, qualitat (RSIPAC/RGSEAA...) així com també les tasques de coordinació del Curso Internacional en Tecnología de Productos Cárnicos, del Curso en Tecnología de Análogos Cárnicos i del International Course in Dry Cured Meat Products.
Dr. Jacint Arnau, és llicenciat en Química (1981) i doctor en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (1991). Responsable de la Unitat d'Enginyeria i Tecnologia dels Aliments (1985-2009) i cap del programa de Tecnologia dels Aliments (2009-2015) de l'IRTA. Membre de la Comissió d'Experts per a la Reflexió Estratègica de l'IRTA (des de 2015). Amb 34 anys d'experiència en Tecnologia de la Carn, especialment en productes carnis crus-curats, compta amb una dilatada experiència de col·laboració amb indústries i centres d'investigació a nivell nacional i internacional. Autor o coautor de 9 patents i més de 200 publicacions, de les quals 113 ho són en revistes científiques. Ha estat professor del curs des del seu inici.
Director del curs
Filiberto Sánchez és Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat del País Basc, MSc en Food Control de qualitat per la Universitat de Reading i Doctor per la Universitat de Girona. Ha treballat 4 anys a l'empresa privada en l'àmbit de la indústria càrnia i des de 2003 treballa en IRTA, exercint tasques d'investigació, formació i assistència tecnològica a empreses en l'àrea de la tecnologia d'elaborats carnis, especialment el pernil curat i embotits. Ha estat responsable de nombrosos contractes amb empreses i participat en projectes d'investigació nacionals i internacionals. Responsable de el Curs Internacional en Tecnologia de Productes Carnis des de 2007 i de l'International Course in Dry cured Meat Products des de 2013, així com a coordinador de cursos a empreses d'Espanya, Europa i Llatinoamèrica.
Anna Claret Coma, és enginyera tècnica agrícola (2004), màster en biotecnologia alimentària (2008) i doctora en tecnologia alimentària (2015) per la universitat de girona. Treballa en l'irta des de 2004 com a investigadora del programa de tecnologia alimentària. És especialista en anàlisi sensorial, en el disseny i execució tant de proves amb panells entrenats / experts com d'estudis de consumidors. També actua com a facilitadora de la creativitat dirigida a la innovació en el desenvolupament de nous productes. La seva activitat professional se centra bàsicament en el desenvolupament de projectes d'investigació i contractes amb empreses a nivell nacional i internacional. És coautora de 22 articles científics i professora de el curs internacional de productes carnis des de l'any 2006.
Maria Font i Furnols és Enginyera Agrònoma (1994), llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments (1997) i en psicologia (2011). Va obtenir el doctorat en 2000 en el Departament d’estadística i Investigació Operativa de la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa com a investigadora a l’IRTA des de 2000 en temes de qualitat de canal i carn i en l’ús de la tomografia computeritzada per l’avaluació d’animals vius i els seus canals. Ha participat en diferents projectes nacionals i internacionals. Té més de 70 publicacions científiques i més de 50 de divulgació, això com diversos capítols de llibre.
Elena Fulladosa Tomàs, llicenciada en biologia (1999) i doctora en Biotecnologia per la Universitat de Girona (2004). Investigadora en el Programa de Tecnologia alimentària de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) des de 2007. Els últims anys ha treballat en la implementació de noves tecnologies en la indústria alimentària per a l'optimització dels processos d'elaboració i caracterització nutricional dels aliments . Ha treballat en diverses tecnologies com la tomografia computada, equips basats en RX, espectrometria NIR i microones i altes pressions hidrostàtiques en productes carnis, pernil curat i altres aliments.
Durant la seva trajectòria investigadora ha participat en diversos projectes europeus (Q-meat, Truefood, Q-PorkChains, FOODSME-hop, Procured, Faim-cost) i nacionals competitius (liderant els projectes Soltexham i Classham) així com en contractes amb empreses de el sector agroalimentari. Cal destacar la seva participació en el desenvolupament d'un equip de tomografia computada industrial que s'està provant actualment a la indústria de l'pernil curat. Té publicats 43 articles científics, 13 capítols de llibre, ha participat en més de 50 contribucions en congressos internacionals i ha dirigit 2 Tesis doctorals. Té una patent relacionada amb l'optimització del procés d'elaboració de pernil curat utilitzant tecnologies no destructives. Actualment també és professora associada de la Universitat de Girona on imparteix l'assignatura 'Tecnologia culinària i noves Tecnologies' al Grau d'Innovació i Seguretat Alimentària.
Llicenciada en Farmàcia i Doctora pel Departament de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona (2000). Actualment responsable de el Programa de Seguretat Alimentària de l'IRTA a Monells, Girona. La seva activitat de recerca s'enfoca en l'estudi i modelització de el comportament dels microorganismes en els aliments i l'avaluació de riscos microbiològics, així com en l'estudi de l'efecte de tecnologies clàssiques i emergents (e.g. altes pressions, bioconservació, envasat actiu) a la conservació i vida útil dels aliments, mitjançant microbiologia predictiva i assaigs de laboratori ( "challenge test", assaig de deteriorament). És coautora de 70 publicacions científiques, a més d'articles tècnics i capítols de llibres. Ha participat en nombrosos congressos i projectes de recerca competitiva, nacionals i internacionals, així com en projectes d'investigació contractual amb empreses de el sector. Regularment, contribueix com a organitzadora, ponent o docent en jornades de transferència, seminaris, cursos universitaris de grau i postgrau, així com de formació tècnica especialitzada. És membre del comitè editorial de l'International Journal of Food Microbiology i Secretària de la Junta Executiva del International Committee of Food Microbiology and Hygiene (ICFMH)
Anna Jofré es llicenciada en Biologia (1998) i doctora per la Universitat de Girona (2003). En 2003 es va incorporar a l’IRTA-Monells com instigadora de l’actual programa de Seguretat Alimentària. El seu treball s’ha centrat principalment en la millora de la seguretat alimentària i extensió de la vida útil de productes, principalment càrnics coneguts i crus curats estàndard i reduint en sal, a través de l’aplicació de la tecnologia de barreres (e.g. post-lleialtat, etc. mitjançant l’ús de tècniques clàssiques, biologia molecular, microbiologia predictiva i revisions sistemàtiques. En dits àmbits, he participat en nombrosos projectes nacionals, europeus i contractes amb empreses del sector i l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA). Es coautora de més de 60 publicacions científiques i tècniques de 80 comunicacions en congressos nacionals i internacionals. Imparteix regularment cursos tècnics i seminaris.
Enginyera tècnic industrial especialitat en Química per l'Escola Universitària Politècnica de Girona (1981) i Enginyera Tècnica Agrícola per l'Escola Universitària Politècnica de Girona (1985). Investigadora sènior de el programa Qualitat de Producte. Les seves principals línies de recerca són la classificació de canals porcines (és la Experta Nacional en aquests temes i assessora de l'MAPAMA des de l'any 2000) i la qualitat de la carn, així com aspectes relacionats amb els escorxadors i sales d'especejament.
Coordinadora del curs
Brigitte Martínez és Enginyera Tècnica Agrícola (2001) per la Universitat de Vic i la Universitat Politècnica de Catalunya, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat de Girona (2005) i Màster en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments per la Universitat de les Illes Balears (2010). Especialista en l'aplicació i millora dels tractaments tèrmics discontinus sobre diferents matrius alimentàries, per augmentar la seva vida útil i qualitat sensorial. A més, treballa en l'aplicació de noves tecnologies de conservació (microones, alta pressió i radiofreqüències) per obtenir nous productes o processos adaptats a les demandes dels consumidors. Té àmplia experiència en activitats d'investigació contractual amb empreses de el sector alimentari i en activitats de difusió, participant en les jornades i cursos de processos tèrmics que es duen a terme a l'IRTA des del 2012.
Elsa Lloret és Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2001) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Máster (MSc) en “Polímers i Biopolímers” per la Universitat Politècnica de Catalunya (2013). Ha treballat 6 anys en l’empresa privada (Enginyera de ferments i d’anàlisi sensorial en el Departament d’R+D Danone) i des de 2006 dins el Programa de Tecnologia Alimentària de l’IRTA. Les seves activitats s’emmarquen en contractes, formació i assessorament tècnic a empreses en l’àrea de l’envasament d’aliments. Especialitzada en materials plàstics per aliments i les seves aplicacions en les noves tecnologies d’envasament i de conservació per allargar la seva vida útil, millorar-ne la sostenibilitat, obtenir nous productes o nous processos adaptats a les necessitats del mercat.
Dr. Antoni Velarde és investigador i cap del programa de Benestar Animal de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a Espanya. Des de 2012 és membre de l'Panell de Salut i Benestar Animal de l'autoritat europea de seguretat alimentària (EFSA).
És llicenciat en Veterinària i Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. Té un màster en Producció Animal (1998) i un altre en Ciència i Benestar de l'Animal de Laboratori (2010). Des de 2011 és veterinari especialista en benestar animal, ètica i legislació per l'European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine.
Actualment, és punt de contacte científic de l'Agència Espanyola de Consum, salut i nutrició (AECOSAN), suport científic en matèria de benestar animal de el Ministeri d'Agricultura i Pesca, i membre de l'Comitè Científic de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) .
Ha participat en més de 50 projectes de R + D + I finançats en convocatòries competitives d'administracions o entitats públics, és autor de 81 articles científics en revistes d'impacte internacional i coeditor de 3 llibre 'Avaluació de l'benestar en granja' (Wageningen Academic Publishers), 'Benestar animal en escorxador' (5m Publishing. Sheffield, UK) i 'Benestar animal. Una visió global a Iberoamèrica '(Elsevier).
Núria Panella Riera és llicenciada en Ciències Químiques (2001), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2003) i Doctora per la Universitat de Girona en Qualitat de Carn (2011). Treballa a l'IRTA des de 2003 al programa de Qualitat de Producte en temes de qualitat de la carn des del punt de vista tecnològic, sensorial, nutricional i qualitat social o ètica. Ha treballat en projectes on s'avalua la relació entre la qualitat de la carn amb la genètica, condicions ante mortem i post mortem, la nutrició i el sexe dels animals. També ha realitzat estudis sobre l'acceptabilitat, actituds i preferències dels consumidors i els representants de les diferents baules de el sector carni, en relació a la qualitat de la carn de porc (incloent olor sexual), de boví, de conill, etc. Actualment també treballa en estudis per identificar compostos bioactius en diferents matrius i estudiar la seva aplicació potencial com ingredients en la dieta animal i humana. Ha realitzat sessions de formació en qualitat de carn per a diverses empreses, per a estudiants de màster i per a alumnes de l'Escola de capacitació Agrària de l'Empordà.
Dr. Pere Gou és Enginyer Agrònom per la Universitat Politècnica de València (1988) i Doctor Enginyer Agrònom per la mateixa universitat (1993). Des 2015 és el cap de el Programa de Tecnologia dels Aliments de l'IRTA. Des de la seva incorporació a l'IRTA el 1991, ha participat en més de 25 projectes nacionals i 10 europeus. Ha estat membre del comitè científic de tres congressos internacionals. Ha publicat més de 150 publicacions (més de 90 en revistes científiques indexades) i s'ha llicenciat 4 patents. Ha estat professor associat de la Universitat de Girona durant 16 anys (1998-2014) i ha dirigit 8 tesis doctorals. Durant aquest període de temps, ha treballat principalment en tecnologia dels productes carnis, tot i que també en aplicacions a altres aliments. Les línies d'investigació s'han centrat en l'estudi de les modificacions que tant els ingredients com les tecnologies de transformació o conservació (tant les tradicions com les noves) provoquen en les característiques dels aliments (des de propietats tecnològiques fins propietats sensorials), així com el desenvolupament de mètodes no destructius per al monitoratge de les característiques dels productes i els processos. Les seves principals línies d'investigació en l'actualitat són la modelització dels efectes dels ingredients i les tecnologies en el processat i conservació dels aliments i el desenvolupament de mètodes d'anàlisi at-line, on-line i in-line de la qualitat de l' producte i la supervisió de processos.
Josep Comaposada és graduat en enginyeria agrícola (1994) i doctor en enginyeria industrial (1999) per la Universitat Politècnica de Catalunya. És investigador i ha sigut director del subprograma de noves tecnologies de procés a la indústria alimentària (2009-2017) de l’IRTA. Des de 2009 el seus principals temes d’investigació estan relacionats amb l’estudi de noves tecnologies de processos i controls. Ha dirigit el desenvolupament de l’aplicació IRTAsim per la simulació de assecat. Ha participat en diferents projectes europeus, té 5 patents i és coautor de 54 publicacions científiques. Des de 2004 és professor de la Universitat de Girona i ha supervisat dos estudiants de tesis.
Director. Mòdul 1: Tecnologia i qualitat de la carn i derivats carnis frescos
Joel González és tècnic de suport al Programa de Qualitat de Producte de l'IRTA des de fa més de deu anys. Les seves activitats principals estan relacionades amb l'estudi de la qualitat tecnològica, sensorial, nutricional i social de la carn en funció de la genètica, condicions ante mortem i post mortem, la nutrició i el sexe dels animals. Ha realitzat sessions de formació en qualitat de carn per a diverses empreses i per a alumnes de l'Escola de Capacitació Agrària de l'Empordà.
Albert Brun i Pujol, és Enginyer Tècnic Agrícola (2010) i Màster en Biotecnologia Alimentària (2011) per la Universitat de Girona. És tècnic de suport al Programa de Qualitat de Producte de l'IRTA des de fa 8 anys. Treballa en temes de qualitat de la canal i la carn i en classificació de canals. Ha participat en el calibratge d'equips per a la classificació de canals porcines, així com en la utilització de la tomografia computada i l'anàlisi d'imatges per a l'avaluació corporal d'animals vius i canals.
Teresa Aymerich Calvet, és llicenciada en Ciències i Doctora en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fa més de 25 anys que és investigadora de l'IRTA. Avaluadora pel ANEP. Ha coorganitzat un congrés nacional i internacional, així com jornades tècniques. Participa com a docent en el màster universitari de producció porcina i altres cursos. Ha codirigit diferents tesis doctorals i ha participat en diferents tribunals de tesi. Ha liderat i participa en diferents projectes d'investigació nacionals i europeus, així com contractes amb empreses. És coinventora d'una patent i de dues llicències d'explotació. Té més de 65 publicacions científiques en revistes SCI i de diversos capítols de llibre.
Els seus línies de recerca estan relacionades amb el desenvolupament de cultius iniciadors, bioprotectors i / o probiòtics, així com en l'aplicació d'antimicrobians i noves tecnologies de conservació per allargar i millorar la seguretat alimentària i vida útil dels aliments. A nivell analític, els seus interessos estan centrats en l'aplicació i desenvolupament de tècniques moleculars ràpides per detecció i traçabilitat de microorganismes, siguin patògens, alterants o d'interès tecnològic.
Llicenciat en Bioquímica, Màster en Biotecnologia i Doctor en Bioquímica per la Universitat Autònoma de Barcelona (2001). Actualment és investigador de el Programa de Tecnologia Alimentària de l'IRTA a Monells, Girona. La seva activitat investigadora se centra principalment en la qualitat tecnològica de la carn (pernil fresc) i els productes carnis crus-curats i cuits (reducció de continguts de greix i sal), així com també en la descongelació i la cocció per altes freqüències (microones i radiofreqüències) i el processat per altes pressions d'aliments. Ha participat en projectes europeus i nacionals i d'investigació contractual amb empreses de el sector. És coautor de 29 publicacions científiques més d'articles tècnics en revistes de divulgació i capítols de llibres. Ha participat en nombroses contribucions a congressos nacionals i internacionals, i com a professor en diversos cursos i jornades tècniques nacionals i internacionals per a la transferència de coneixement a la indústria alimentària.
Jordi Bernardo Figueras és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1975). Ha ampliat els seus estudis assistint a cursos de microbiologia alimentària a l'Institut Pasteur de Lille.
Tota la seva activitat professional s'ha desenvolupat en Casademont acumulant més de 45 anys d'experiència en el camp de la tecnologia càrnia. Ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat des de la direcció tècnica fins a la direcció de producció i també una etapa com a responsable de l'àrea comercial i de màrqueting. Actualment segueix col·laborant amb Casademont, empresa que actualment està integrada a Costa Food Group.
Dr. Daniele Sani, está licenciado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos por la Universitá degli Studi di Bologna (2003) y doctorado en Tecnología de los Alimentos por la Universidad Politécnica de Valencia (2013). Desde 2010 trabaja en Budenheim Campana Ibérica (anteriormente Josefa Estellés Mayor S.L.) como responsable de Innovación y Desarrollo de Aplicaciones para la categoría de Savory Solutions a nivel global. Sus funciones principales se enfocan en el desarrollo de soluciones funcionales en aplicaciones cárnicas y veganas, dar soporte técnico a clientes de la compañía, y participación en Seminarios Técnicos sobre el uso de los productos correspondientes al portafolio de Budenheim para clientes en Europa, Asia y Las Américas.
Enginyera Agrònoma, i Doctora en Ciència, Tecnologia i Gestió Alimentària amb 14 anys d'experiència professional en el sector de l'envàs i embalatge. Marta es va unir a Sealed Air Cryovac® el 2018 com a responsable de retail per a Espanya i Portugal. Actualment lidera els desenvolupaments de sostenibilitat a la regió, assessorant a la gran distribució i fabricants en la definició i implementació de la seva estratègia d'envasat per a una economia circular. Abans d'incorporar-se Sealed Air, va treballar durant més de 11 anys en el sector de R + D d'envasos com a especialista en nous materials, tecnologies d'envasat i regulació sobre materials en contacte amb aliments.
És llicenciat en Biologia per la Universitat de Girona, on també va cursar Estudis d'Enginyeria Tècnica Agrícola amb especialització en Indústries Agroalimentàries. Va estar com a becari de recerca a l'IRTA sota la tutela del Dr. Jacint Arnau.
Té un MBA per la mateixa universitat en Direcció i gestió d'empreses, així com diferents cursos d'especialització en gestió d'empresa per ESADE.
Ha desenvolupat la seva experiència professional en l'àmbit del pernil i els embotits a diferents empreses, ocupant posicions en la direcció tècnica, en la direcció industrial i en la gerència de negoci. També te experiència en àmbit de la consultoria estratègica de negoci.
Actualment, forma part de Reserva Batallé, del Grup Batallé, presents a tota la cadena de valor porcina.
Llicenciat en Biologia per la Universitat central de Barcelona (1989) i MBA en Direcció d'indústries Agroalimentàries (2003).
Especialista en tecnologia, ingredients, processos, formulacions i aromes dedicats als desenvolupaments "Savory": Càrnics, Plats preparats, Food Service i Restauració, Salses, Snacks, Productes Vegetarians i Vegans.
Responsable i director de diferents filials de multinacionals (Laboratoris Adroer, Griffith Foods, Mane, Solina) on ha treballat per al desenvolupament dels seus equips tècnics i comercials dedicats als mercats locals i internacionals.
Dr. Pere Duran, està llicenciat en Química (2000) i Bioquímica (2002) i doctorat en Nutrició i Metabolisme per la Universitat Rovira i Virgili (2007). Després de treballar 7 anys a l'IRTA desenvolupant projectes de R + D relacionats amb l'àmbit de les indústries alimentàries, des del 2014 treballa en Sealed Air com Enginyer d'Aplicacions. Sealed Air és líder mundial en l'àmbit de l'envasament d'aliments frescos com la carn, subministrant equips i materials per al seu envasat
Carles Blancafort va treballar durant 21 anys en Indústries Càrnies Blancafort, primer en diferents seccions de l'empresa, després com a encarregat de producció i finalment com a gerent de la fàbrica. A partir del 2012 ha exercit la seva activitat en empreses de el sector dels additius alimentaris. Treballa asesoran empreses sector càrni tant en fabricants, distribuició, ingredients, maquinària, processos, aromes i millores de nous productes.
Josep Navarro Pérez és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona. Durant 5 anys va treballar en empresa alimentària després de la qual cosa va iniciar una carrera professional de més de 30 anys en empreses d'ingredients i additius amb responsabilitats de direcció tècnica. Durant aquest temps ha desenvolupat nombroses aplicacions en la indústria càrnia i làctia, especialment en l'àmbit dels estabilitzants i emulgents i ha estat autor de dues patents.
Llicenciat en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992). Doctorat per la Universitat de Girona (2000) realitzant tot el període d'investigació i formació a l'IRTA de Monells, sent autor de diverses publicacions científiques. Des de l'any 2007 forma part de el Departament Tècnic d'ACTIVA FOOD-TECH, SA realitzant tasques d'assessorament tècnic, formació, desenvolupament de productes i R + D en el món dels additius alimentaris i principalment dins de el sector carni. Últimament també realitza tasques de coordinació, disseny, instal·lació i posada en marxa d'equips dins de el Departament Tècnic-Comercial de maquinària de l'empresa, la qual representa empreses líders en el sector carni com ara SCHRÖDER, Schröter i INOX MECCANICA.
Director Comercial Avícola a l'empresa Vallcompanys des 2014. Anteriorment gerent de Grup SADA, i director d'investigació i desenvolupament de Nutreco. Raúl Moreno és Enginyer Agrònom per la Universitat Politècnica de Madrid, amb premi a el millor expedient de la promoció d'agrònoms Zootècnia 2001. Posseeix dues màsters en indústria alimentària (CESIF, 2003) i gestió i lideratge d'equips (Norwegian School of Economics, 2011) .