IRTA GIP INDUSTRIA (Gestió integrada de plagues)

Sobre el servei

IRTA-GIP és el Servei d’assessorament en la gestió integrada de plagues per a la industria alimentària.

El control de plagues que afecte a les matèries primes com són els cereals, fruits secs, llegums, herbes aromàtiques i medicinals, especies, cacau i qualsevol dels aliments elaborats a partir de dites matèries primes, s’ha basat en els tractaments insecticides i en les fumigacions en gasos tòxics. Tot i així, existeixen restriccions cada cop més grans en el número de compostos químics registrats per al seu control i en el nivell màxim de residus (LMR) permesos en els productes alimentaris finals.

En el marc d’un sistema avançat de producció sostenible d’aliments, la gestió integrada de plagues (GIP) és la resposta apropiada per a fer front a les demandes dels consumidors de productes d’alta qualitat i en el mateix moment minimitzar problemes ambientals i de seguretat lligats al control de plagues. La implementació de programes de GIP dona prioritat a les mesures preventives, ja siguin físiques, químiques o biològiques, abans de l’aplicació de mesures de control quan siguin estrictament necessària.

L’IRTA manté des de 1997 una línia d’investigació aplicada al control de plagues que afecta a aquests productes des de el seu magatzematge com a  matèries primes, durant el seu processat fins a la distribució al consumidor final.

Materials relacionats

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
envelope-ophonemagnifierarrow-down