Gemma Echeverria

Sobre el ponent

Dra. Gemma Echeverria: Enginyera agrònoma (especialitat: Fitotècnia) per la Universitat Politècnica de Catalunya i Doctor enginyer agrònom per la Universitat de Lleida. Investigadora en l’institut d’investigació i tecnologia agroalimentària (IRTA) de Lleida des de 1999 on desenvolupa la seva activitat d’investigadora en el programa de Postcollita de fruites i hortalisses. La seva investigació està enfocada en la determinació de la qualitat sensorial i instrumental en pre-i post- collita de fruites i hortalisses. En els últims 15 anys, a centrat la seva investigació en l’enteniment de la tendència i preferència dels consumidors de fruita, especialment en poma i préssec/nectarina. Ha entrenat distints panels sensorials que s’ha utilitzat per caracteritzar els perfils organolèptics de varietats de poma, pera, préssec/nectarina, taronges, mandarines i tomàquet sotmesos a distintes tecnologies de conservació, actuant així com responsable de panell. També té experiència en l’avaluació del sabor mitjançant el seguiment i anàlisis dels compostos que caracteritzen el gust i l’aroma de les diferents espècies mencionades. Compta amb 98 articles científics dels quals 58 estan indexats a revistes llistades en el Science Citatio Index (SCI), 37 articles són actes horticulturae i 3 són capítols de llibre. Ha presentat 85 comunicacions a Congressos i dirigit o codirigit 4 tesis doctorals .

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down