VII Jornada Interactiva de Protecció Vegetal

Sobre l'activitat

La VII Jornada interactiva de protecció vegetal 2020 es celebrarà en línia i es dedicarà a presentar dues fitxes tècniques: una relacionada amb la detecció i diagnòstic de micorrizes, i l’altra amb  la identificació dels trips i els seus enemics naturals. Després d’una presentació de les fitxes, els investigadors de l’IRTA autors de les mateixes respondran a preguntes de l’audiència sobre el seu contingut.

Català
22/09/2020 - 22/09/2020
12:30h - 14:00h
Places limitades
Jornada en línia

Horari

12.30 h  Benvinguda i presentació de la jornada
Com obtenir mostres per avaluar l’estat micorrízic d’una planta
Drs. Cinta Calvet, Amelia Camprubí, Xavier Parladé, Joan Pera, IRTA. El maneig de les associacions micorríziques te com a objectius: facilitar una  productivitat sostenible de les plantes en l’agricultura, millorar la silvicultura de plantacions forestals, l'establiment de plantes durant la recuperació dels agroecosistemes i dels ecosistemes naturals després de greus pertorbacions i la obtenció de bolets comestibles. En aquesta fitxa tècnica detallarem com podem treballar en un aspecte eminentment pràctic al iniciar qualsevol estudi sobre micorrizes: recollida i processat de les mostres d’arrels per identificar les micorrizes i avaluació de l’estat micorrízic de la planta.
12.50 h  Els trips: cultius on son plaga i control biològic per depredadors Drs. Nuria Agustí, Oscar Alomar, Judit Arnó, Dolors Bosch, José Miguel Campos, Cristina Castañé, Adriana Escudero, María Teresa Martínez Ferrer, Jordi Riudavets, IRTA. Els trips són insectes plaga d’alguns cultius hortícoles i fruiters de l’àrea mediterrània. Entre les espècies que produeixen més danys destaquen Frankliniella occidentalis i Thrips spp. D’altra banda, diverses especies d’enemics naturals són capaces d’alimentar-se dels trips i controlar així les seves poblacions. En la fitxa s’expliquen els principals trets de la biologia dels trips i com reconèixer tan les diferents especies de trips, com les dels seus enemics naturals.
13.05 h  Torn obert de preguntes

14.00 h  Fi de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

En línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down