Taller VEGIVALUE: valorització de coproductes i excedents hortofructícoles

Sobre l'activitat

L'objectiu general d'aquesta jornada virtual és la de transferir coneixements als productors agrícoles i a les indústries agroalimentàries i demostrar possibles rutes d'actuació sobre els coproductes i excedents que generen. Això permetrà obrir noves oportunitats de negoci i treball, i potenciar el procés de canvi de model productiu cap a una economia més diversificada i sostenible: una economia circular. Entre les estratègies que es demostraran, s'inclouen la reutilització dels subproductes com a font de compostos d'alt valor afegit, la reincorporació d'aquests compostos en nous aliments, i altres aplicacions en la indústria alimentària. La jornada inclou una exposició tècnica en processos agroindustrials de reaprofitament per obtenir ingredients alimentaris de valor i es parla de l’espigolament com acció d’aprofitament alimentari.
Aquesta jornada forma part de l’activitat demostrativa VEGIVALUE (Valorització dels coproductes i excedents hortofructícoles i subproductes de la indústria de transformació de vegetals per a l’obtenció de nous ingredients i aliments saludables i innovadors), finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuït
10/09/2020
08:50h - 11:30h
Places limitades
Jornada en línia

Ponents

left button
right button

Ingrid Aguiló-Aguayo

Ingrid Aguiló-Aguayo. Investigadora Ramón y Cajal de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Postcollita del IRTA, amb seu al Fruitcentre de Lleida.  La seva línia de recerca principal es basa en La innovació en els processos de transformació per al desenvolupament de productes vegetals d’elevada qualitat. Centra la seva activitat en la millora de processos tecnològics, estratègies de valorització d’excedents de la producció primària i aprofitament de subproductes, desenvolupament de productes vegetals innovadors d’alt valor afegit i la exploració de fonts de proteïna alternativa. Ha participat i/o dirigit diversos projectes competitius d’àmbit europeu i nacional, així com diferents contractes privats amb empreses del sector. Té un elevat nombre de publicacions en revistes científiques i de divulgació i ha participat en diferents activitats de transferència en l’àmbit de les fruites i hortalisses processades.

Horari

8.50 h Presentació de la jornada
9.00 h Taller demostratiu online d’elaboració de producte i valorització de subproductes i coproductes.
  • El taller anirà a càrrec de la Sra. Ingrid Aguiló, Sra. Maribel Abadias i Sra. Gloria Bobo, investigadores del Programa de Postcollita de l’IRTA. Es presentarà la tecnologia d’assecat de subproductes Pulse Combustion Drying a càrrec del Sr. Xavier Felipe del Programa d’Indústries Alimentàries de l’IRTA.

11.00 h Presentació de la CROMOGUIA VEGIVALUE: Valorització de fruites i hortalisses
  • Sra. Ingrid Aguiló investigadora del Programa de Postcollita de l’IRTA

11.30 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada en linía
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down