El sector turístic és molt important a tot el Camp de Tarragona. Les empreses de gelats estan arrelades a tota la costa, essent en molts casos empreses artesanals que elaboren el seu producte. Els gelats elaborats amb fruita seca (avellana, ametlla, torró…) formen part de l’oferta habitual. Les begudes refrescants a base d’ametlla i avellana també comencen a ser-hi presents. Tot i així, la innovació pot ser difícil, tot i que necessària, donat que es tracta d’empreses petites que no sempre tenen accés a les noves tecnologies disponibles al sector d’alimentació.
D’altra banda, les empreses i cooperatives que transformen fruita seca de la zona, veuen l’interès d’abastir aquestes empreses, amb productes semielaborats (pastes d’avellana i ametlla, crocants, laminats, llets…) però potser no acaben de conèixer les especificacions d’aquests usuaris finals i com arribar-hi , mitjançant les regulacions necessàries als seus processos.
L'IRTA conjuntament amb la Diputació de Tarragona, es proposen organitzar un taller d’innovació adreçat a aquests dos sectors, per tal de promoure un apropament entre productors i usuaris industrials, amb la participació d’experts en diferents tecnologies relacionades, com la seguretat alimentària, microbiologia d’aliments, pasteurització, congelació, molineria, anàlisi sensorial, estabilitzants, vida útil, legislació, neteja d’obradors etc.
Finalment, es proposa que del taller d’innovació es seleccionin 2-3 propostes d’innovació, fetes per a empreses participants, i fer-ne un tutoratge que els permeti desenvolupar la seva idea. Enviar les propostes a un dels coordinadors per correu electrònic.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.