Qualitat de la nou i estratègies de comercialització

Sobre l'activitat

Us convidem a participar en la 13a Jornada Tècnica del Conreu del Noguer, on es tractaran els punts clau per establir la millor estratègia per portar la nou del camp a la taula.

S’abordaran diferents aspectes per aconseguir un producte de qualitat, des de coneixements bàsics en biologia i control de plagues, fins a la qualitat exigida a la nou al mercat i les seves possibilitats de comercialització. S’acabarà amb una taula rodona on els participants ens introduiran en diferents estratègies per fer arribar les nous als mercats i al consumidor.
Els assistents estan convidats a preguntar i plantejar tots els seus problemes i preocupacions sobre com millorar la comercialització del seu producte. Parlar de l’entramat comercial d’un producte com la nou és difícil, per això conèixer altres plantejaments comercials pot permetre obrir noves oportunitats de negoci.

Caldria treballar conjuntament per defensar-nos del què ens està arribant de fora? Quins nous reptes comercials podríem assolir? Caldria fer una denominació d’origen protegida? Establir una etiqueta d’identificació de qualitat?

Com es costum en aquest esdeveniment es comptarà amb expositors de productes i materials específics pel seu ús en el conreu del noguer.

Català
Preu: Gratuït
18/03/2022
09:30h - 13:00h
Places limitades
El Morell

Horari

9.30h Inscripcions
10h Presentació de la Jornada // Sr Josep M Guixeras Llavanera. President de l’Associació de Productors de Nous de les Comarques de Girona IRTA
10.20h Cicle biològic i control de Cydia pomonella i Ectomyelois ceratoniae en noguer. Sra. Dolors Bosch Serra. Investigadora del Programa de Protecció Vegetal Sostenible de l’IRTA
10.35h Seguiment i monitorització de Cydia pomonella i Ectomyelois ceratoniae. Sra. Laia Abelló Argilaga. Tècnic del Programa de Fructicultura de I’IRTA
10.50h Normativa internacional de comercialització de les nous. Sra. Neus Aletà Soler. Investigadora del Programa de Fructicultura de l’IRTA
11.05h Pausa cafè i visita expositors
12.05h Venda i normativa en segells de qualitat diferenciada: IGP i Venda de proximitat. Sr. Sergi Tort. Tècnic del servei de Promoció de la Qualitat Agroalimentària del DACC
12.20h Taula rodona: Comercialització de la nou Moderadora: Dra. Neus Aletà Soler, IRTA
Membres: Sr Josep Mª Boncompte. Responsable Comercial i de comunicació, Empresa Moliclara SL., Finca la Noguera. //  Sr. Miquel Borràs Cabacés. Gerent del Grup Crisolar// Sr. Llorenç Llop. President de la Federació i president de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Lleida. // Sr. Ramon Sentmartí. Director Gerent de PRODECA // Sr. Sergi de Meià. Associació Institut Català de Professionals per l'economia circular i col·laborativa. // Sr. Sergi Tort. Tècnic del servei de Promoció de la Qualitat Agroalimentària del DACC // Sr. Antoni Noguera Serra. Responsable del Gremi de Pastissers de Catalunya

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

El Morell, IRTA Mas Bové
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down