Producció i ús de substrats de km0

Sobre l'activitat

Experiències en arboricultura i en la producció de planter ecològic

Els substrats són un dels inputs més importants per a la producció viverística. No obstant, els materials que s’empren habitualment provenen d’origen llunyans, normalment, i s’han de buscar productes autòctons. A més, tot sembla indicar que alguns d’ells (la torba) patirà restriccions d’extracció en un futur proper. La torba és un producte autoritzat en agricultura ecològica per la seva naturalesa però, per les mateixes raons que s’han exposat, també s’han de trobar productes alternatius.

Aquesta jornada pretén difondre resultats de l’execució del projecte “Producció i ús de substrats de km0” promogut pel viver Belloch Forestal S.L. També es presentaran resultats del projecte Organic Plus que també busca substrats ecològics alternatius a la torba per a la producció ecològica.

El projecte de substrat de “km0” ha rebut el suport financer de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI) en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles (ajut a la Cooperació per a la Innovació del PDR 2014-2020). El projecte Organic Plus és una acció RIA (Numero 774340) del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

Català
Preu: Gratuït
02/12/2020
09:00h - 11:00h
Places limitades
En línia

Horari

09.00 h Presentació de la jornada Sr. Mateu Sans, Belloch Forestal i Sra. Assumpció Antón, IRTA
09.15 h Producció de substrats de km0 Obtenció de composts a partir de restes forestals i fracció sòlida de purí de vaquí. Sra. Rafaela Cáceres, IRTA Mesura d’emissions durant el compostatge. Sr.Víctor Riau, IRTA Avaluació ambiental. Sra. Erica Montemayor, IRTA.
10.00 h Ús de composts com a substrat pel cultiu de lledoner Sr. Jordi Cuyàs, Belloch Forestal i Sra. Rafaela Cáceres, IRTA.
10.20 h Ús de materials alternatius a la torba per a la producció de planter ecològic. Sr. Joan Manubens, Glòria Colom, Escola Agrària de Manresa
10.40 h Torn de preguntes-diàleg Sra. Glòria Colom, Escola Agrària de Manresa.
11:00 Cloenda de la jornada Sr. Mateu Sans, Belloch Forestal
 

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down