Producció de cereals d'hivern en ecològic

Sobre l'activitat

Jornada tècnica en línia

Es mostren algunes de les darreres innovacions en el cultiu dels cereals assajades des d’IRTA Mas Badia, en el sistema de producció ecològic. Per això, s’utilitza la plataforma experimental establerta a Cornellà del Terri (el Pla de l’Estany).

Es comentaran els caràcters de les varietats de blat tou i ordi que les fan  més adaptades al cultiu en ecològic (competència amb les males herbes, eficiència en l’ús del nitrogen, resistència i tolerància a les malalties, qualitat, etc.). També es farà referència a tècniques culturals relacionades amb la nutrició dels cultius (associació dels cereals amb lleguminoses, fertilització amb dejeccions ramaderes, etc.) per tal de garantir la productivitat i la qualitat.

Part de la informació que es presenta s’ha obtingut en el marc dels projectes ‘Foment de la producció d’ordi, blat de moro, userda i oleaginoses en producció ecològica per l’alimentació dels animals’, finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a l’innovació) del PDR de Catalunya 2014-2020 i ‘Producció ecològica d’associacions de blat amb lleguminoses per a la millora del rendiment i el contingut en proteïna i la fertilitat del sistema de cultiu’.

cereals d'hivern en ecològic
Català
Preu: Gratuïta
20/05/2020 - 20/05/2020
11:00h - 12:30h
Places limitades

Ponents

left button
right button

Roser Sayeras

Roser Sayeras , llicenciada en Biologia per la Universitat de Girona (2004-2008). Disposa del reconeixement oficial del Departament de Sanitat Vegetal de Catalunya com a assessora en gestió integrada de plagues. L'any 2013 es va incorporar com a tècnica de suport al programa de Cultius Extensius de Mas Badia. Participa en contractes amb empreses del sector relacionats amb l'avaluació de nou material vegetal i amb l'avaluació i eficàcia de productes fitosanitaris, i en els assajos de varietats per registre de la Oficina Española de Variedades Vegetales (OEVV). Ha participat en projectes d'àmbit autonòmic de finançament públic promoguts pel DARP (activitats demostratives i grups operatius). Principalment treballa en la xarxa d'assajos de varietats de cereal de Catalunya, desde la sembra, fent els diversos controls durant el desenvolupament del cultiu, fins la collita i l'avaluació dels paràmetres de post-collita, i finalment fent el tractament de totes les dades dels assajos de la xarxa de colza, blat tou, ordi, civada, sègol, pèsol i blat de moro. Participa també en la coordinación del Grupo para la Evaluación de Nuevas Variedades de Cultivos Extensivos (GENVCE). 

Horari

11.00 h Benvinguda i presentació  de la jornada
11.05 h Aptitud de les varietats de blat tou pel cultiu en el sistema de producció ecològic Sr. Joan Serra Gironella, Programa Cultius Extensius Sostenibles - IRTA
11.20 h  Varietats d’ordi per la fabricació de pinso en producció ecològica Sra. Roser Sayeras Oliveras, Programa Cultius Extensius Sostenibles - IRTA
11.30 h  El cultiu associat de blat tou i lleguminoses per l’increment del contingut en proteïna del gra. Sr. Jordi Doltra Bregón, Programa Cultius Extensius Sostenibles - IRTA
11.40 h  La fertilització amb dejeccions ramaderes en els cereals d’hivern en el sistema de producció ecològic Sr. Francesc Domingo Olivé, Programa Cultius Extensius Sostenibles - IRTA
11.50 h  Precs i preguntes
12.30 h  Cloenda
Jornada moderada pel Sr. Joan Serra Gironella.
Aquesta jornada es realitzarà en línia. Uns dies abans de la sessió ens posarem en contacte amb vosaltres per enviar-vos l’enllaç des d’on podreu participar a la jornada. Un cop finalitzada es podan enviar els dubtes que us sorgeixin per correu electrònic al Sr. Joan Serra Gironella joan.serra@irta.cat, que intentarà donar-vos resposta.

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down