Es mostren algunes de les darreres innovacions en el cultiu dels cereals assajades des d’IRTA Mas Badia, en el sistema de producció ecològic. Per això, s’utilitza la plataforma experimental establerta a Cornellà del Terri (el Pla de l’Estany).
Es comentaran els caràcters de les varietats de blat tou i ordi que les fan més adaptades al cultiu en ecològic (competència amb les males herbes, eficiència en l’ús del nitrogen, resistència i tolerància a les malalties, qualitat, etc.). També es farà referència a tècniques culturals relacionades amb la nutrició dels cultius (associació dels cereals amb lleguminoses, fertilització amb dejeccions ramaderes, etc.) per tal de garantir la productivitat i la qualitat.
Part de la informació que es presenta s’ha obtingut en el marc dels projectes ‘Foment de la producció d’ordi, blat de moro, userda i oleaginoses en producció ecològica per l’alimentació dels animals’, finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a l’innovació) del PDR de Catalunya 2014-2020 i ‘Producció ecològica d’associacions de blat amb lleguminoses per a la millora del rendiment i el contingut en proteïna i la fertilitat del sistema de cultiu’.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.