Producció de blat de moro i soja en ecològic

Sobre l'activitat

Es tractarà la situació actual dels cultius d’estiu a Catalunya en termes de producció i consum.

Es presentaran les característiques de les varietats de blat de moro per a gra i soja que les fan  més adaptades al cultiu en ecològic. Per això, s’utilitzen els assajos de blat de moro realitzats a les localitats de Riumors i Torroella de Fluvià (Alt Empordà) i l’assaig de soja realitzat a Sucs (Segrià).

Es mostraran diferents estratègies de fertilització del blat de moro amb dejeccions ramaderes, i com aquestes influeixen en la producció i la sanitat del cultiu.

La informació que es presenta s’ha obtingut en el marc del projecte ‘Foment de la producció d’ordi, blat de moro, userda i oleaginoses en producció ecològica per l’alimentació dels animals’, finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuïta
18/02/2021
11:00h - 13:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Roser Sayeras

Roser Sayeras , llicenciada en Biologia per la Universitat de Girona (2004-2008). Disposa del reconeixement oficial del Departament de Sanitat Vegetal de Catalunya com a assessora en gestió integrada de plagues. L'any 2013 es va incorporar com a tècnica de suport al programa de Cultius Extensius de Mas Badia. Participa en contractes amb empreses del sector relacionats amb l'avaluació de nou material vegetal i amb l'avaluació i eficàcia de productes fitosanitaris, i en els assajos de varietats per registre de la Oficina Española de Variedades Vegetales (OEVV). Ha participat en projectes d'àmbit autonòmic de finançament públic promoguts pel DARP (activitats demostratives i grups operatius). Principalment treballa en la xarxa d'assajos de varietats de cereal de Catalunya, desde la sembra, fent els diversos controls durant el desenvolupament del cultiu, fins la collita i l'avaluació dels paràmetres de post-collita, i finalment fent el tractament de totes les dades dels assajos de la xarxa de colza, blat tou, ordi, civada, sègol, pèsol i blat de moro. Participa també en la coordinación del Grupo para la Evaluación de Nuevas Variedades de Cultivos Extensivos (GENVCE). 

Horari

11.00 h  Benvinguda i presentació de la jornada
11.05 h  Producció i consum del blat de moro ecològic a Catalunya Sra. Nativitat Rovira Canudas, NUTREX PINSOS S.L.
11.20 h  Aptitud de les varietats de blat de moro pel cultiu en el sistema de producció ecològic Sra. Roser Sayeras Oliveras, Programa Cultius Extensius Sostenibles – IRTA Mas Badia.
11.35 h  La fertilització amb dejeccions ramaderes en blat de moro en el sistema de producció ecològic Sr. Francesc Domingo Olivé, Programa Cultius Extensius Sostenibles – IRTA.
11.50 h  La contaminació en micotoxines del blat de moro en producció ecològica Sr. Joan Serra Gironella, Programa Cultius Extensius Sostenibles – IRTA Mas Badia.
12.05 h  Producció i consum de soja a Catalunya Sr. Fèlix Martínez Gistau, Aceites de Semillas S.A.
12.20 h  Aptitud de les varietats de soja pel cultiu en el sistema de producció ecològic Sr. Josep Anton Betbesé, Programa Cultius Extensius Sostenibles – IRTA Lleida.
12.35 h  Precs i preguntes
13.00 h  Cloenda    La moderació de la jornada anirà a càrrec del Sr. Joan Serra Gironella (IRTA).

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down