Assumpció Antón
Investigadora de l'Institut d'Investigació Agroalimentària (IRTA). En primer lloc, va dur a terme investigacions com a agrònoma i els darrers 20 anys realitzant projectes en l'àmbit de l'Avaluació del Cicle de Vida (ACV) i l'agricultura. Fa 15 anys que imparteix classes d'ACV i dirigeix estudiants de grau, màster i tesis doctorals en l'àmbit de l'ACV aplicat al sector agrari. Va ser professora associada del Departament d'Enginyeria Química de la Universitat Rovira Virgili (2006-2016) i del Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (2020-2022). Ha participat com a experta en diferents iniciatives internacionals (UNEP-LCI, LEAP-FAO, PAS2020, ECOINVENT, EC-TAB-AWG). L'àrea d'expertesa d'Assumpció és el desenvolupament i aplicació de la metodologia ACV a l'agricultura. Centra la seva recerca en la millora dels inventaris agrícoles i el desenvolupament de mètodes d'avaluació d'impacte del cicle de vida relacionats amb els processos agrícoles, és a dir, la petjada de carboni, l'ús del sòl, el consum d'aigua, l'eutrofització i la toxicitat per l'ús de pesticides. L'objectiu final del seu treball és la millora dels sistemes agrícoles des del punt de vista ambiental.
Montse Núñez
Doctora, és llicenciada en ciències ambientals (2004), màster en ciències i tecnologia ambientals (2006, UAB) i doctora en ciències i tecnologia ambientals (2011). La seva recerca i els seus interessos se centren en l'ampliació dels mètodes quantitatius de la petjada ambiental i en l'aplicació d'enfocaments basats en el cicle de vida per avaluar la sostenibilitat dels sistemes agroalimentaris al llarg de les seves cadenes de valor. Amb la seva recerca, busca identificar solucions per millorar el rendiment ambiental dels productes agrícoles. Montse contribueix a la millora metodològica dels mètodes de la petjada ambiental per a aquelles categories d'impacte ambiental rellevants en l'agricultura, especialment l'ús de l'aigua, l'ús del sòl, els serveis ecosistèmics i les emissions contaminants degudes a l'ús de fertilitzants. Ha participat i liderat panells i grups de treball internacionals (PNUMA, EIP-AGRI de la UE). Actualment, la Montse és investigadora Ramon y Cajal a l'IRTA, l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Espanya). Abans ha treballat en centres de recerca a Espanya (ICTA-UAB), França (inrae) i Alemanya (TU Berlín), sempre avançant en els mètodes de la petjada ambiental.
Marta Ruiz Colmenero
Investigadora a l'IRTA des de l'any 2020. Després d'acabar la llicenciatura en Ciències Ambientals, la Dra. Ruiz va obtenir un doctorat pel Departament de Geografia i Geologia de la Universitat d'Alcalá. Des d'aleshores, ha adquirit una àmplia experiència treballant tant a la universitat com a la consultoria, realitzant investigacions majoritàriament relacionades amb la sostenibilitat agrícola. Actualment, com a investigadora del Grup de Sostenibilitat en Biosistemes (IRTA), està especialitzada en l'aplicació de la metodologia d'Avaluació del Cicle de Vida (ACV), realitzant ACV de diferents sistemes agrícoles que inclouen diferents cultius i productes animals, així com ACV de diferents terres agrícoles. pràctiques de gestió. Està interessada en l'impacte ambiental de les pràctiques agrícoles, i l'avaluació de diferents estratègies de gestió per a un ús del sòl més sostenible.
Guillem de Planell i Asón
Llicenciat en Veterinaria per la UAB.
Responsable de Qualitat de l’escorxador GRUP VIÑAS des de 2001 on s’ha implantat un Sistema de Gestió de Qualitat que dóna cumpliment als requisits legals, a les especificacions de clients i als estandards de qualitat alimentaria més exigents a nivel mundial, i també a les condicions sanitaries exigides per tercers països necessaries per exportar.
Àngela Casanovas Gil
Àngela Casanovas Gil és Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida. Des de l’any 2021, és directora d’Asoprovac Catalunya, l’associació que representa el sector productor del vacum de carn. Entre l’any 2000 i el 2021 ha treballat a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya com a responsable tècnic de diferents sectors ramaders i d’alimentació animal. Tant en l’actual càrrec com en l’anterior ha desenvolupat tasques de coordinació de projectes centrats en la reducció de les emissions o en la millora de la gestió de les dejeccions ramaderes.
Gabriel Mariscal
Llicenciat en Veterinària per la Universitat de Saragossa (Espanya). MBA per ESADE. Programa de Direcció General (PDG) de l'IESE. Actualment, CEO de Llet Nostra Alimentària, empresa fundada per un grup de cooperatives de productors de llet catalanes per comercialitzar la seva pròpia producció.