En l’actualitat la taca bacteriana del presseguer és una malaltia que està lluny de ser controlada de manera eficaç posant clarament en risc la viabilitat econòmica de diversos cultius, especialment a Lleida on es concentra gran part de la producció de fruita de pinyol de Catalunya. La manca d’estratègies de control amb certa eficàcia fan que només les condicions climàtiques desfavorables pel seu desenvolupament donguin cert respir als productors.
En aquest context és necessari trobar alternatives enginyoses que proporcionin un control més efectiu de la taca bacteriana, per tal de posar sota control aquesta malaltia i donar estabilitat al sector.En els últims anys, s’ha posat de manifest que, tot i les autoritzacions excepcionals de certs productes, les estratègies de control utilitzades no han solucionat el problema de manera significativa o, si més no, de manera consistent i fiable.
En aquesta jornada es vol donar a conèixer els resultats del primer any d'aquesta activitat demostrativa. Es presentaran diferents estratègies de control per poder-les integrar més endavant en un programa de control que permeti d’una banda, reduir significativament els danys en la producció, i de l’altra, reduir la quantitat d’inòcul de manera progressiva millorant d’aquesta manera l’eficàcia dels tractaments fitosanitaris.
Activitat dins l’operació de Transferència Tecnològica del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.