Les malalties dels peixos es consideren una de les principals amenaces persistents per a l'aqüicultura, que representa una pèrdua anual estimada d'US$6 mil milions a escala mundial. Si bé en els darrers anys s'ha produït una dràstica reducció en l'ús d'antimicrobians a causa de la vacunació i la millora de les pràctiques de cultiu, l'ús d'antibiòtics continua sent una pràctica comuna en alguns països per evitar i mitigar les possibles pèrdues productives i econòmiques derivades de malalties. La profilaxi amb antibiòtics representa un alt cost per als piscicultors i provoca efectes secundaris indesitjables, com ara la bioacumulació de residus de medicaments, la contaminació i l'augment de la resistència als antibiòtics, representant aquests serioses amenaces per a la salut i la seguretat alimentària mundial. Sota aquest escenari, el creixement de la indústria aqüícola implicarà inevitablement la implementació d'estratègies productives innovadores i sostenibles, i els aliments funcionals seran entre els més prometedors. Dins del ventall d'additius amb propietats immunomoduladores, en aquesta jornada ens centrarem en aquells d'origen vegetal o també coneguts com a fitogènics.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.