Us presentem la tradicional Jornada tècnica fructícola d’estiu que es desenvoluparà fent un recorregut per diferents estacions de camp tot garantint les mesures de prevenció per Covid-19. L’objectiu general és aportar coneixement i innovació al sector fructícola català en l’àmbit del cultiu de la pomera.
El contingut d’aquesta edició aposta per les energies renovables i inclou una demostració de reg per degoteig impulsada amb energia solar. S’abordarà la problemàtica de la replantació en pomera utilitzant els beneficis d’altres cultius com el sorgo o les crucíferes. S’explicarà com s’afronta un escenari amb un mínim impacte fitosanitari i es proposaran solucions tècniques per controlar plagues i malalties. En aspectes de millora de la qualitat del fruit es presentaran els resultats d’un Grup Operatiu dedicat a la reducció del cracking i també es mostraran solucions per millorar la coloració de les pomes. Finalment, hi haurà una exposició comentada de les darreres novetats en varietats de poma Gala.
Aquesta jornada forma part de les activitats de demostració “Mètodes i tecnologies per combatre els efectes de la replantació en pomeres”, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2020. També forma part dels projectes pilot innovadors per part dels Grups Operatius de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI) “Pom-Zero”, “Utilització de xarxes anti-pluja per a reduir l’aplicació de fungicides pel control del motejat de la pomera” i “Reducció del cracking en la varietat de poma ‘Fuji’” i, finalment; de la difusió del projecte PECT “Girona, regió sensible a l’aigua”.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.