Jornada DESHIFRUIT

Sobre l'activitat

La deshidratació de la zona peduncular o del fruit sencer, a banda d’altres alteracions fisiològiques dels fruits, és un dels principals problemes durant la conservació de pomes i peres. La incidència i/o severitat dels danys provocats per la deshidratació pot ser considerable arribant a afectar més del 90% dels fruits en funció del maneig i les condicions de conservació.

En aquest sentit i, per tal de minimitzar al màxim els problemes de deshidratació, s'ha de reduir al mínim la transpiració del fruit. La intensitat de la transpiració es pot reduir augmentant la humitat relativa de d'ambient, baixant la temperatura fruit i reduint el moviment de l'aire. D’aquí la importància d’un bon maneig del fruit no sols en el moment que aquest entra en la central hortofructícola sinó també durant la conservació.

La present activitat demostrativa es centrarà en establir i definir nous protocols de funcionament de les cambres per minimitzar al màxim els problemes de deshidratació.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració ‘Com millorar les condicions durant la frigoconservació per evitar la deshidratació dels fruits. DESHIFRUIT’, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuïta
02/07/2020 - 02/07/2020
11:00h - 13:00h
Places limitades
Jornada en línia

Ponents

left button
right button

Jordi Giné

Jordi Giné Bordonaba, és Enginyer Tècnic Agrícola (Universitat Rovira i Virgili, 2003), Enginyer Agrònom (Universitat de Lleida, 2006), MSc Environmental Diagnostics (Cranfield University, 2007) i Doctor en Postharvest Biosciences per la Universitat de Cranfield (2010).

Des del 2011 treballa com a investigador del programa de Postcollita de l'IRTA estudiant principalment la fisiologia i bioquímica associada als processos de maduració en fruites de pinyol i llavor així com també la utilització d’eines moleculars i biomarcadors per predir la incidència de fisiopaties en postcollita. Ha participat en múltiples projectes nacionals i internacionals , ha liderat un projecte INIA i compta amb 1 patent, 37 publicacions científiques i diversos capítols de llibre.

Horari

11.00 h Presentació de la jornada Sra. Neus Teixidó, directora del Programa Postcollita de l’IRTA.
11.10 h Conceptes relacionats amb la deshidratació Sr. Jordi Giné, Programa Postcollita de l’IRTA.
11.30 h Efecte del maneig de la cambra en la humitat relativa de l’ambient Sra. Meritxell Planes, Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA
12.00 h Efecte de la humitat relativa sobre la pèrdua de pes i assentament dels fruits Sra. Meritxell Planes, Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA
12.20 h Proposta d’activitats pràctiques als assistents Sr. Jordi Giné, Programa Postcollita de l’IRTA. Sra. Meritxell Planes, Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA
12.30 h Ronda de preguntes i finalització de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada online
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down