La deshidratació de la zona peduncular o del fruit sencer, a banda d’altres alteracions fisiològiques dels fruits, és un dels principals problemes durant la conservació de pomes i peres. La incidència i/o severitat dels danys provocats per la deshidratació pot ser considerable arribant a afectar més del 90% dels fruits en funció del maneig i les condicions de conservació.
En aquest sentit i, per tal de minimitzar al màxim els problemes de deshidratació, s'ha de reduir al mínim la transpiració del fruit. La intensitat de la transpiració es pot reduir augmentant la humitat relativa de d'ambient, baixant la temperatura fruit i reduint el moviment de l'aire. D’aquí la importància d’un bon maneig del fruit no sols en el moment que aquest entra en la central hortofructícola sinó també durant la conservació.
La present activitat demostrativa es centrarà en establir i definir nous protocols de funcionament de les cambres per minimitzar al màxim els problemes de deshidratació.
Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració ‘Com millorar les condicions durant la frigoconservació per evitar la deshidratació dels fruits. DESHIFRUIT’, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.