Xavier Serra Dalmau
Llicenciat en Bioquímica, Màster en Biotecnologia i Doctor en Bioquímica per la Universitat Autònoma de Barcelona (2001). Actualment és investigador de el Programa de Tecnologia Alimentària de l'IRTA a Monells, Girona. La seva activitat investigadora se centra principalment en la qualitat tecnològica de la carn (pernil fresc) i els productes carnis crus-curats i cuits (reducció de continguts de greix i sal), així com també en la descongelació i la cocció per altes freqüències (microones i radiofreqüències) i el processat per altes pressions d'aliments. Ha participat en projectes europeus i nacionals i d'investigació contractual amb empreses de el sector. És coautor de 29 publicacions científiques més d'articles tècnics en revistes de divulgació i capítols de llibres. Ha participat en nombroses contribucions a congressos nacionals i internacionals, i com a professor en diversos cursos i jornades tècniques nacionals i internacionals per a la transferència de coneixement a la indústria alimentària.
Brigitte Martínez
Coordinadora del curs
Brigitte Martinez és Enginyera Tècnica Agrícola (2001) per la Universitat de Vic i la Universitat Politècnica de Catalunya, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat de Girona (2005) i Màster Oficial en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments per la Universitat de les Illes Balears (2010). Especialista en l’aplicació i millora dels tractaments tèrmics discontinus sobre diferents matrius alimentàries, millorant la seva vida útil i qualitat sensorial. A més, ha treballat en l’aplicació de noves tecnologies de conservació (microones, alta pressió i radiofreqüències) per augmentar la vida útil millorant la seva qualitat organolèptica, obtenint així nous productes i/o nous processos adaptats a les demandes del consumidor. Té àmplia experiència en activitats de recerca contractual amb empreses del sector alimentari i en activitats de difusió de l’àrea de tecnologia dels aliments. Actualment està coordinant l’International Course in Dry Cured Meat Products, el Curs internacional en tecnologia de productes carnis, i forma part del Comitè Organitzador Local de l’ICoMST 2025 (International Congress of Meat Science and Technology).
Albert Ribas-Agustí
Albert Ribas-Agustí és llicenciat en Biologia (2003), Ciència i Tecnologia dels Aliments (2007) i Doctor en Tecnologia Alimentària (2013) per la Universitat de Girona. Ha treballat com a investigador a KU Leuven (Bèlgica), INRA (França) i la Universitat de Lleida, i actualment és investigador del Programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentària de l’IRTA a Monells (Girona), on treballa en activitats d’investigació contractual amb empreses del sector alimentari i en projectes nacionals i internacionals. Té una important experiència científica entorn l’efecte dels tractaments tèrmics i no-tèrmics sobre l’estructura, qualitat i valor funcional dels aliments, així com en la valorització de productes i subproductes animals i vegetals per a l’extracció de compostos bioactius.