III Jornada sobre el cultiu del llúpol a Catalunya

Sobre l'activitat

En els darrers anys el llúpol esta despertant un creixent interès a Catalunya, l’anomenat en ocasions “or verd” poc a poc va augmentant la seva superfície de cultiu al nostre país. En l’adaptació d’aquest cultiu a les nostres zones productores, encara ens queda molt per aprendre, en aquest sentit el DARP i l’IRTA organitzen aquesta jornada amb l’objectiu d’oferir informació, sobre el maneig d’aquest cultiu, així com informació sobre la certificació del llúpol i els seus productes. En aquesta Jornada es donaran a conèixer també els resultats de la plantació pilot de llúpol DARPIRTA, ubicada a l’ECA del Solsonès, plantació que està en constant evolució i renovació varietal.

Català
Preu: Gratuïta
14/07/2021
10:00h - 11:30h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Josep Anton Betbesé

Josep Anton Betbesé és Enginyer Tècnic Agrícola especialitzat en Explotacions Agropecuàries per la Universitat de Lleida. Es va incorporar a l’IRTA primer amb varis Convenis Universitat – Empresa al 1992 i 1994. Des del 1995 treballa al Programa de Cultius Extensius de l’IRTA a Lleida com a personal Tècnic de Suport. Directament implicat en la gestió tècnica del tot el dispositiu experimental del Programa, ha col·laborat en projectes d’investigació, contractes, publicacions, jornades i diverses activitats relacionades amb els cultius extensius.

Horari

10.00 h Presentació de la jornada Sra. Ma. Isabel Rovira Ciuró, Directora de l'Escola Agrària del Solsonès.
10.05 h Plantació pilot de llúpol DART-IRTA del Solsonès. Resultats 2019 i 2020 Sr. Josep Anton Betbesé, Programa Cultius Extensius Sostenibles, IRTA.
10.25 h Aproximació al control de plagues del llúpol Sra. Dolors Bosch, Programa Protecció vegetal sostenible, IRTA.
10.45 h Conviure entre patositemes: Un exercici d’humilitat Sr. Albert Vilardell, BIOLUPULUS.
11.05 h Mecànica de la certificació del llúpol. Analítiques més habituals Sr. Ramon Batallé, Entitat d’Inspecció i Certificació Girona SL. Sra. Mariona Sala, Laboratori Agroalimentari i Ambiental Girona SL.
11.25 h Torn de preguntes
11.35 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down