Gestió eficient de les dejeccions ramaderes

Sobre l'activitat

Per una major sostenibilitat i mitigació del canvi climàtic

La gestió de les dejeccions ramaderes és un aspecte clau en la sostenibilitat de les pràctiques de fertilització. Aquesta afecta tant la producció i qualitat dels cultius com les emissions de gasos i altres substàncies.
A més llarg termini, l’aplicació de les dejeccions ramaderes, i els seus derivats, en el sòl agrícola milloren la qualitat d’aquest i augmenta el magatzematge de carboni, reduint les emissions de CO2 i contribuint a la mitigació del canvi climàtic.


En aquesta jornada es fa un repàs a la millor gestió de les dejeccions ramaderes per obtenir uns efectes positius en tots aquests aspectes i contribuir, així, als Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU.
La jornada s’emmarca en el context del desenvolupament dels Plans per la Millora de la Fertilització Agrària a Catalunya.

Català
Preu: Gratuït
03/12/2020
10:00h - 12:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Francesc Domingo Olivé

Investigador-Especialista en fertilització orgànica i mineral i maneig del sòl en cultius extensius, dins el Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Des de fa 20 anys treballa en la recerca, transferència i assessorament, des del centre de Mas Badia, per la millora en el maneig de les dejeccions ramaderes, la fertilització mineral i el maneig del sòl per augmentar la fertilitat (física, química i biològica) del sòl i la seva protecció.

Horari

10.00 h Benvinguda i presentació de la jornada
10.05 h Dejeccions ramaderes, millora de la qualitat del sòl i magatzematge de carboni en els sòls agrícoles Sr. Francesc Domingo Olivé, IRTA Mas Badia-Cultius Extensius Sostenibles.
10.25 h Efectes positius de la fertilització amb dejeccions en la producció i qualitat dels cultius extensius Sra. Elena González Llinàs, IRTA Mas Badia-Cultius Extensius Sostenibles.
10.45 h Tecnologia per augmentar l’eficiència en les aplicacions i disminuir les emissions a l’atmosfera Sr. Joan Parera, Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària del DARP.
11.05 h Com els tractaments canvien les característiques dels efluents Sr. August Bonmatí, IRTA-GIRO.
11.15 h Reducció de les emissions en l’emmagatzematge i tractament de dejeccions ramaderes Sr. August Bonmatí, IRTA-GIRO.
11.30 h Preguntes i debat
12.00 h Fi de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down