FRUITQUALITYMETER

Sobre l'activitat

Equips no destructius per la monitorització de la maduresa i qualitat en fruits

En els últims anys, la tecnologia relacionada amb l’espectrometria de l’infraroig proper (NIR, per les seves sigles en anglès) ha evolucionat cap a equips més petits i portàtils, amb components de baix cost, facilitant el seu us per al control de la qualitat i processament de tot tipus de productes.

El projecte demostratiu FruitQualityMeter vol donar a conèixer aquesta tecnologia per la mesura de la maduració i qualitat de la fruita de forma no destructiva. En aquesta jornada, es presenten tres aparells de petites dimensions i molt manejables, ideals per utilitzar a camp, per la mesura de graus brix i altres paràmetres de qualitat de la fruita, de forma no destructiva.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Demostració d’equips no destructius i autòmats per la monitorització de la maduresa i qualitat del fruit (FruitQualityMeter)” (operació 01:02:01 de Transferència Tecnològica del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020).

Català
Preu: Gratuïta
23/09/2020
17:00h - 18:30h
Places limitades
En línia

Horari

17.00 h Presentació de la jornada Dr. Estanis Torres, especialista Programa Fructicultura de l’IRTA.
17.10 h La tecnologia NIR en el sector fructícola Dr. Estanis Torres, especialista Programa Fructicultura de l’IRTA.
17.20 h Experiències i resultats obtinguts amb els diferents equips NIR portàtils en pomes i préssecs Dr. Estanis Torres, especialista Programa Fructicultura de l’IRTA.
17.30 h Presentació dels equips per part de les empreses: • PAL-HIKARi (Atago). • UT 5001 (UT instruments). Sr. Enrico Turoni, director de T.R. Turoni. • F-750 (Felix Instrument). Sr. Pep Oncins, director general de Solfranc i Sr. Eric Muñoz-García, científic d’aplicacions a Felix Instrument.
18.00 h Torn obert de preguntes
18.30 h Fi de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down