Estratègies per augmentar la sostenibilitat dels sistemes agroramaders

Sobre l'activitat

La cadena agroalimentària europea és encara poc eficient en l'ús dels nutrients, principalment el N i el P, la qual cosa genera grans pèrdues en la cadena amb un gran impacte en sòls, aigua i aire. Un excés de N i P en el sòl, derivat principalment de la fertilització, provoca la contaminació dels aqüífers per nitrats i l’eutrofització de les aigües superficials.
L’objectiu d’aquesta jornada és mostrar al sector agro-ramader diferents innovacions en l'àmbit de la recuperació i reciclatge de nutrients dutes a terme per IRTA en el marc de dos projectes europeus del programa H2020 Circular Agronomics (GA nº 773649) i Nutri2cycle (GA nº 773682).
La jornada finalitzarà amb una visita virtual a les instal·lacions experimentals desenvolupades en els dos projectes.

Català
Preu: Gratuïta
10/12/2020
09:30h - 10:55h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Francesc Domingo Olivé

Investigador-Especialista en fertilització orgànica i mineral i maneig del sòl en cultius extensius, dins el Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Des de fa 20 anys treballa en la recerca, transferència i assessorament, des del centre de Mas Badia, per la millora en el maneig de les dejeccions ramaderes, la fertilització mineral i el maneig del sòl per augmentar la fertilitat (física, química i biològica) del sòl i la seva protecció.

Horari

9.30 h Presentació de la jornada Srs. Victor Riau i August Bonmatí, programa de Gestió Integral de Residus Orgànics, IRTA.
9.35 h Millora de l’eficiència del nitrogen utilitzant un sistema d’alimentació de precisió Sra. Marta Terré, programa de Producció de Remugants, IRTA.
9.45 h Avaluació d'estratègies per a la reducció de l'emissió de N-NH3 durant l'emmagatzematge de fem boví Sra. Belén Fernández, programa de Gestió Integral de Residus Orgànics, IRTA.
9.55 h Estratègies de fertilització de cultius farratgers. Adaptació als canvis en les característiques dels fertilitzants orgànics Sr. Francesc Domingo, programa de Cultius Extensius Sostenibles, IRTA.
10.05 h Indicadors ambientals emprats en l’avaluació de noves tecnologies Sra. Assumpció Antón, programa de Gestió Integral de Residus Orgànics, IRTA.
10.15 h ACV Socials: principis e indicadores Sra. Edilene Pereira, programa de Gestió Integral de Residus Orgànics, IRTA.
10.25 h NTF Nutri2Cycle. Tecnologies para la recuperació de nutrients Sr. August Bonmatí, programa de Gestió Integral de Residus Orgànics, IRTA.
10.35 h Visita virtual als estudis pilot Srs. Marta Terré, programa de Producció de Remugants, IRTA, Francesc Domingo, programa de Cultius Extensius Sostenibles, IRTA i August Bonmatí, programa de Gestió Integral de Residus Orgànics, IRTA.
10.45 h Percepció de les innovacions per part de sector. Instruccions per completar l'enquesta en línia Sr. Zein Kallas, CREDA – UPC.
10.55 h Fi de jornada Sr. Victor Riau, programa de Gestió Integral de Residus Orgànics, IRTA.

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down