Els olis de Catalunya, resultats de la campanya 2022/2023

Sobre l'activitat

Un any més el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural organitza aquesta jornada amb l’objectiu de presentar les eines de les que
disposa per donar suport al sector de l’oli d’oliva, producte de gran qualitat que fan els nostres pagesos i elaboradors, fonamental en la dieta mediterrània, amb propietats dietètiques i gastronòmiques excepcionals i beneficioses per a la salut prou conegudes. Aquest any es farà una taula rodona per valorar els resultats de la campanya 2022/2023 i després es presentaran els nous projectes del Pla d’acompanyament dels molins per a la millora de la qualitat de l’oli d’oliva verge extra produït a Catalunya i del Pla d’acció de l’oli d’oliva. S’acabarà amb un maridatge dels olis de les cinc denominacions d’origen protegides de Catalunya juntament amb diferents productes del territori.

Català
Preu: Gratuït
28/06/2023
09:30h - 13:30h
Places limitades
Constantí

Horari

9.30 h Presentació de la jornada Glòria Tibau. Directora dels Serveis Territorials del DACC a Tarragona.
9.45 h Taula rodona: valoració de la campanya 2022/2023. Presentació de resultats del Laboratori Agroalimentari, Panell de Tast d’Olis i del Programa de Molins IRTA-DACC Mireia Medina. Cap del Laboratori Agroalimentari. Àngels Calvo. Cap del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya. Esteve Martí. Subprograma d’Olivicultura, Elaiotècnia i Fruita Seca de l’IRTA. Moderador: Xavier Vicens. Director del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya.
10.30 h Presentació del Pla d’acompanyament dels molins per a la millora de la qualitat de l’oli d’oliva verge extra produït a Catalunya Cristina Massot. Subdirectora general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries del DACC. Agustí Romero. Subprograma d’Olivicultura, Elaiotècnia i Fruita Seca de l’IRTA. 11.45 h Presentació del Pla d’acció de l’oli d’oliva Joan Godia. Director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC. José Maria Gil. Director CREDA.
13.15 h Cloenda de la Jornada Joan Godia. Director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC.
13.30 h Show Cooking. Maridatge d’olis de les 5 denominacions d’origen catalanes amb diferents productes de cada territori Francesc Blanch. Xef de “Deviteca Espai Gastronòmic” de l’Hospitalet de l’Infant.
 

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Escola Agrària Mas Bové Carretera TP-7225, de Reus al Morell, km 4 43120 Constantí
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down