Efectes de l’aplicació de dejeccions ramaderes en la qualitat del sòl

Sobre l'activitat

L’aplicació als cultius de dejeccions ramaderes té, en general, efectes beneficiosos sobre les característiques dels sòls. És necessari, però, un adequat maneig de les dejeccions ramaderes per assolir aquesta millora. La present jornada es fa en el marc de l’activitat demostrativa “QUALISÒL: Millora de la qualitat del sòl amb l’aplicació de dejeccions ramaderes”, finançada a través de l’operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020. Aquest projecte té per objectiu fer arribar al sector productor la importància de la millora de la qualitat del sòl en la protecció del sòl, la mitigació del canvi climàtic a través de la captura i emmagatzematge de carboni atmosfèric en el sòl i els beneficis agronòmics i ambientals que comporta, en aquest sentit, l’aplicació de dejeccions ramaderes als cultius. Es planteja, a més, l’objectiu d’explicar, a la societat no vinculada al sector agrari, la importància d’un adequat maneig del sòl en el conjunt de les activitats humanes, però especialment en l’agricultura

Català
16/09/2020
10:00h - 12:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Francesc Domingo Olivé

Investigador-Especialista en fertilització orgànica i mineral i maneig del sòl en cultius extensius, dins el Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Des de fa 20 anys treballa en la recerca, transferència i assessorament, des del centre de Mas Badia, per la millora en el maneig de les dejeccions ramaderes, la fertilització mineral i el maneig del sòl per augmentar la fertilitat (física, química i biològica) del sòl i la seva protecció.

Horari

10.00 h Benvinguda i presentació de la jornada
10.10 h Raons agronòmiques per la fertilització dels cultius amb dejeccions ramaderes Sra. Elena González Llinàs, IRTA Mas Badia-Cultius Extensius Sostenibles.
10.35 h Efectes de l’aplicació de dejeccions ramaderes en la qualitat del sòl Sr. Francesc Domingo Olivé, IRTA Mas Badia-Cultius Extensius Sostenibles.
11.00 h Presentació del còmic “Viure al sòl” Sr. Francesc Domingo Olivé, IRTA Mas Badia-CES. Sr. Xevi Puig i Oliveras, Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Sr. Miquel Aran Mayoral, Secció de Sòls de l’ICEA.
11.25 h Debat obert Modera: Sr. Francesc Domingo Olivé, IRTA Mas Badia-CES.
12.00 h Fi de la jornada
 

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Virtual
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down