En la indústria alimentària, els biofilms poden arribar a representar un greu problema de seguretat, higiene i vida útil en els aliments produïts, ja que poden ser una important font de contaminacions creuades. Els biofilms són comunitats microbianes complexes i dinàmiques on els bacteris estan protegits dels agents externs per a una substància polimèrica extracel·lular, que els hi confereix una major resistència als agents externs, com els detergents i desinfectants o a la dessecació.
En aquesta jornada ens endinsarem en la problemàtica sobre els biofilms a la indústria alimentària i parlarem de les diferents estratègies per prevenir-los i eliminar-los.
La jornada forma part de les activitats de demostració de el projecte ''ELBIO: Detecció i tractament de biofilms a la indústria alimentària per a la producció d’aliments més segurs i amb una vida útil optimitzada'' operació 01.02.01 (transferència tecnològica) de l'PDR de Catalunya 2014-2020.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.