Detecció, prevenció i tractament de biofilms a la indústria alimentària

Sobre l'activitat

En la indústria alimentària, els biofilms poden arribar a representar un greu problema de seguretat, higiene i vida útil en els aliments produïts, ja que poden ser una important font de contaminacions creuades. Els biofilms són comunitats microbianes complexes i dinàmiques on els bacteris estan protegits dels agents externs per a una substància polimèrica extracel·lular, que els hi confereix una major resistència als agents externs, com els detergents i desinfectants o a la dessecació.

En aquesta jornada ens endinsarem en la problemàtica sobre els biofilms a la indústria alimentària i parlarem de les diferents estratègies per prevenir-los i eliminar-los.

La jornada forma part de les activitats de demostració de el projecte ''ELBIO: Detecció i tractament de biofilms a la indústria alimentària per a la producció d’aliments més segurs i amb una vida útil optimitzada'' operació 01.02.01 (transferència tecnològica) de l'PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuït
22/09/2020
09:30h - 11:35h
Places limitades
En línia

Horari

9.30 h Presentació de la jornada Dra. Maribel Abadias, IRTA.
9.35 h El què, qui, com dels biofilms? Com els prevenim? Dra. Teresa Aymerich, IRTA.
10.05 h El control microbiològic de superfícies, una eina clau per la  millora de la seguretat i la qualitat dels aliments Dra. Belén Martín, IRTA.
10.25 h El control ambiental en la indústria alimentària des de la  perspectiva dels esquemes GFSI (BRC, IFS, ISO22000) Sra. Mercè Sánchez, INTERTEK Spain.
10.45 h Estratègies d’eliminació dels biofilms a la indústria alimentària Dra. Teresa Aymerich, IRTA.
11.05 h Torn de preguntes
11.35 h Fi de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down