DESHIFRUIT Deshidratació de fruits

Sobre l'activitat

La deshidratació de la zona peduncular o del fruit sencer, a banda d’altres alteracions fisiològiques dels fruits, és un dels principals problemes durant la conservació de pomes i peres. La incidència i/o severitat dels danys provocats per la deshidratació pot ser considerable arribant a afectar més del 90% dels fruits en funció del maneig i les condicions de conservació.

En aquest sentit i, per tal de minimitzar al màxim els problemes de deshidratació, s'ha de reduir al mínim la transpiració del fruit. La intensitat de la transpiració es pot reduir augmentant la humitat relativa de l'ambient, baixant la temperatura del fruit i reduint el moviment de l'aire. D’aquí la importància d’un bon maneig del fruit no sols en el moment que aquest entra a la central hortofructícola sinó també durant la conservació.

La present activitat demostrativa es centrarà en establir i definir nous protocols de funcionament de les cambres i de l’emplenat d’aquestes per minimitzar al màxim els problemes de deshidratació.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Com millorar les condicions durant la frigoconservació per evitar la deshidratació dels fruits. -DESHIFRUIT”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuïta
25/11/2020 - 25/11/2020
11:00h - 12:30h
Places limitades
En línia

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down