Desherbatge mecànic en cereals d'hivern 2021

Sobre l'activitat

L’augment de la sostenibilitat de les produccions dels cereals d’hivern comporta disminuir les emissions associades a algunes pràctiques culturals. L’aplicació d’herbicides pel control de les males herbes resulta sovint en un impacte important sobre els ecosistemes. La reducció en l’ús d’aquests productes fitosanitaris es pot aconseguir amb diverses estratègies de conreu, que incorporen tecnologies com les rotacions, falses sembres, el desherbatge mecànic o químic amb matèries actives de menor càrrega toxicològica, etc.

La informació que es presenta s’ha obtingut amb la finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i en el marc del projecte ‘Foment del desherbatge mecànic en cereals d’hiverna través dels ajuts a les activitats demostratives de l’Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuïta
16/03/2021 - 16/03/2021
11:00h - 13:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Joan Serra

Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.

Horari

11.00 h  Benvinguda i presentació de la jornada
11.05 h  Estratègies per reduir la presència de males herbes dins una parcel·la Sr. Josep Maria Llenes Espigares, Unitat de Malherbologia del DARP.
11.20 h  Capacitat de les varietats de competir amb les males herbes Sr. Joan Serra Gironella, Programa Cultius Extensius Sostenibles – IRTA.
11.35 h  Resultats dels assaigs i demostracions dels desherbatges mecànic i mixte mecànic - químic Sr. Eduard Gonzalo Gilibert, Programa Cultius Extensius Sostenibles – IRTA.
11.50 h  Avaluació ambiental del desherbatge mecànic en comparació amb el químic Dres. Assumpció Anton Vallejo i Marta Ruiz Colmenero, Programa Gestió Integral de Residus Orgànics – IRTA.
12.05 h  Recull de vídeos amb experiències en desherbatge mecànic de diferents agricultors
12.35 h  Precs i preguntes
13.00 h  Cloenda    La moderació de la jornada anirà a càrrec del Sr. Joan Serra Gironella (IRTA).

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down