Joan Serra
Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.
Assumpció Antón
Investigadora de l'Institut d'Investigació Agroalimentària (IRTA). En primer lloc, va dur a terme investigacions com a agrònoma i els darrers 20 anys realitzant projectes en l'àmbit de l'Avaluació del Cicle de Vida (ACV) i l'agricultura. Fa 15 anys que imparteix classes d'ACV i dirigeix estudiants de grau, màster i tesis doctorals en l'àmbit de l'ACV aplicat al sector agrari. Va ser professora associada del Departament d'Enginyeria Química de la Universitat Rovira Virgili (2006-2016) i del Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (2020-2022). Ha participat com a experta en diferents iniciatives internacionals (UNEP-LCI, LEAP-FAO, PAS2020, ECOINVENT, EC-TAB-AWG). L'àrea d'expertesa d'Assumpció és el desenvolupament i aplicació de la metodologia ACV a l'agricultura. Centra la seva recerca en la millora dels inventaris agrícoles i el desenvolupament de mètodes d'avaluació d'impacte del cicle de vida relacionats amb els processos agrícoles, és a dir, la petjada de carboni, l'ús del sòl, el consum d'aigua, l'eutrofització i la toxicitat per l'ús de pesticides. L'objectiu final del seu treball és la millora dels sistemes agrícoles des del punt de vista ambiental.