Curs en tecnologia d'anàlegs carnis

Sobre l'activitat

El Curs en Tecnologia d'Anàlegs Càrnics ofereix un repàs exhaustiu dels aspectes principals relacionats amb la tecnologia d'aquesta tipologia de productes: Matèries primeres, ingredients i additius, tecnologies de texturització i processos d'elaboració, aspectes de seguretat alimentària dels anàlegs carnis, legislació i percepció del consumidor.

A qui va dirigit?

El Curs en Tecnologia d'Anàlegs Càrnics està dirigit a aquells professionals que centren la seva activitat en producció, R+D+i, qualitat i vendes, empreses, centres tecnològics i de recerca, i empreses proveïdores de serveis, ingredients i equips.

Curs bonificable per FUNDAE

Contingut:

  • Proteïnes alternatives: tipus, procés d'obtenció i característiques principals.
  • Matèries primeres, ingredients i additius de l'elaboració d'anàlegs carnis.
  • Tecnologies de texturització i procés d'elaboració d'anàlegs carnis.
  • Aspectes de seguretat alimentària dels anàlegs carnis.
  • Legislació relativa als anàlegs carnis (denominació, etiquetatge…)
  • Percepció i comportament del consumidor.
  • Introducció a l'anàlisi sensorial.
  • Aspectes nutricionals dels anàlegs carnis
  • Pràctiques:
    o Extrusió de baixa humitat
    o Extrusió d'alta humitat
    o Elaboració de productes
    o Estudi d'anàlegs carnis presents al mercat
    o Pràctica danàlisi sensorial

Castellà
Preu: 1.700 € (1.450 € abans del 8 d'abril)
08/05/2024 - 10/05/2024
08:30h - 17:30h
Places limitades
Monells

Ponents

left button
right button

Massimo Castellari

Dr. Massimo Castellari, Doctor en “Biotecnologia dels Aliments” per la “Universitat degli Studi di Bologna” (Itàlia) en què ha treballat entre el 1995 i el 2001 com a docent i investigador en Ciència i Tecnologia dels Aliments. Des del 2001 és investigador del Programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentària de l'IRTA a Monells (Girona). Al llarg de la seva activitat ha desenvolupat una àmplia experiència en tècniques de mostreig i anàlisi per a l'avaluació de la qualitat i la seguretat dels aliments i pinsos. Actualment el seu camp de recerca inclou la valorització dels subproductes agroalimentaris i les fonts alternatives de proteïna (microalgues, insectes, bolets). Ha estat Coordinador Científic dels projectes europeus ProFuture i MUSE-Tech, ha col·laborat en diversos projectes nacionals i europeus relacionats amb la qualitat i seguretat dels aliments, i és autor o coautor de més de 90 articles publicats a revistes científiques indexades.

Horari

Dies 8 i 9 de maigde : 08:30h - 17:30h
Dia 10 de maig: 08:30h - 13:30h

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down