Com establir la data de consum preferent en aliments no peribles per a prevenir el malbaratament alimentari?

Sobre l'activitat

A la UE s’estima que, anualment, es malbaraten 58 milions d’aliments a l’any, segons dades de l’Eurostat. D’aquesta xifra, el 10% està associat a errors en l’establiment de les dades de marcatge dels aliments i la confusió i mala interpretació d’aquesta per part de les persones consumidores.
Aquesta jornada té com a objectiu presentar l’informe tècnic encarregat pel DACC, i elaborat per l’IRTA, relatiu als criteris i procediments necessaris per establir la data de consum preferent d’aliments no peribles i ajudar als elaboradors a establir correctament i amb criteris científics la durabilitat dels aliments.
D’aquesta manera es contribuirà a reduir el malbaratament alimentari associat a les dates de marcatge dels aliments.

Català
Preu: Gratuït
14/09/2023 - 14/09/2023
09:30h - 12:00 h
Places limitades
En línia

Horari

9.30 h Presentació de la jornada Glòria Cugat Pujol. Subdirectora General de Transferència i Innovació Agroalimentària del DACC. 9.45 h Metodologia per determinar el tipus de data de marcatge dels aliments Sara Bover Cid. Investigadora del Programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentàries, IRTA. 10.45 h Establiment de la vida útil en aliments no peribles Maria Dolors Guàrdia Gasull. Investigadora del Programa de Qualitat i Tecnologia Alimentàries, IRTA. 11.30 h Torn obert de preguntes 12.00 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down