Bones pràctiques ramaderes en el sector porcí

Sobre l'activitat

Bones pràctiques ramaderes per a fer front als reptes de futur en el sector porcí.

El cens porcí a Catalunya ha tendit clarament a l’alça en els darrers 10 anys, essent una indústria capdavantera en la distribució de la producció final agrària catalana. És per aquest motiu que adaptar-se a les demandes tant dels consumidors com legislatives és de vital importància.
El projecte EUPIG va sorgir per a recollir bones pràctiques ramaderes que ja s’estan duent a terme en 13 països de la Unió Europea per fer front a reptes del sector en quatre àmbits: la sanitat, la ramaderia de precisió, el benestar i la qualitat del producte.
En aquesta jornada es volen donar a conèixer quins són els reptes més importants de futur pel sector porcí, i quines bones pràctiques ramaderes ja s’estan duent a terme per fer-hi front.

En aquesta jornada es presentaran els resultats finals del projecte EUPIG mitjançant exemples de bones pràctiques ramaderes en benestar animal i sanitat, que es van identificar al llarg del projecte. Es comptarà amb la participació dels protagonistes: ramaders o empreses del sector de Catalunya guardonades com a millor pràctica en alguna de les quatre edicions del projecte”.

Català
Preu: Gratuït
18/11/2020
10:30h - 12:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Emma Fàbrega

Emma Fàbrega i Romans és llicenciada en veterinària (1995) i Doctora en producció animal (2002) per la Universitat Autònoma de Barcelona. També va cursar un Màster de Comportament Animal Aplicat i Benestar Animal (1998) per la Universitat d’Edinburgh i és Diplomada del European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine en la subespecialitat en Animal Welfare Science, Ethics and Law. Des del 2003 treballa a l’IRTA, al programa de Benestar Animal, fent recerca sobre sistemes d’avaluar el benestar animal en granja, especialment en porcí, i estratègies de millora. Ha coordinat projectes nacionals sobre alternatives a pràctiques doloroses com la castració o l’escuat en porcí, i en projectes europeus sobre l’aplicació de tecnologies de precisió per millorar el benestar o el desenvolupament de nous indicadors per avaluar el benestar. Compta amb més de 40 publicacions d’articles en revistes indexades, i ha participat també en capítols de llibres i publicacions en revistes de divulgació. Ha participat com a ponent des de 2003 en jornades de formació de ramaders, veterinaris, o altres agents del sector, tant a nivell nacional com internacional, així com en més de 40 presentacions a congressos. Ha organitzat i participat en nombroses jornades de transferència tecnològica pel sector.

Horari

10.30 h Presentació de la jornada Sr. Ricard Parés, PORCAT.
10.40 h Resultats de bones pràctiques en salut, benestar, qualitat i ramaderia de precisió en porcí Sra. Emma Fàbrega, IRTA.
11.40 h Exemples de Bones pràctiques ramaderes de Catalunya guardonades: Degree2act i el Drysist. Sr. Xavier Vélez Marketing Manager en Beinfive SL i Roger Galofré, OPP Group.
12.00 h Torn de preguntes. Participació de Rosa Centelles, Granja Manresana.
 

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down