Bioeconomia circular i nexe aigua-aliments-energia i ecosistemes

Sobre l'activitat

IRTA, la càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, el CREDA i la Fundació Institut Català del Suro us conviden al taller d’un dia sobre el futur de l’agricultura en el mediterrani afectat pel canvi global. La jornada es centrarà en l’enfocament del NEXUS quàdruple o NEXUS WEFE (Aigua-Energia-Aliments-Ecosistemes), analitzant el potencial d’eines com la Intel·ligència Artificial (IA), l’economia circular (EC) i la bioeconomia, i les solucions basades en la natura (NBS).
Es presentaran pràctiques i solucions que poden donar suport a un futur resilient per l’agricultura a Catalunya, especialment pel sector vitivinícola, i pels conreus d’olivera, arbrers fruiters i el sector hortícola a Catalunya.
El taller s'organitza en el marc del projecte de la Fundació Prima "SureNexus", que té com a objectiu garantir una transició justa del NEXUS Aigua-Energia-Aliments-Ecosistemes per a l'adaptació al canvi climàtic i el desenvolupament sostenible basat en solucions basades en la natura i la bioeconomia.

Català
Preu: Gratuïta
28/11/2023 - 28/11/2023
08:45h - 13:30h
Places limitades
Vilafranca del Penedès

Horari

8.45 h Validació d’inscripcions
9.00 h Benvinguda i presentació de la jornada Luis Asín. Cap programa de Fructicultura de l’IRTA Jordi Morató. Càtedra UNESCO de Sostenibilitat-UPC.
9.15 h Projecte PRIMA SURENEXUS: Intel·ligència Artificial (IA), bioeconomia i solucions basades en la natura per al NEXUS WEFE. Barreres i factors facilitadors Jordi Morató. Càtedra UNESCO de Sostenibilitat-UPC.
9.45 h NEXUS WEFE: Solucions i accions Ibtissem Taghouti. CREDA.
10.30 h Pausa cafè
11.00 h Anàlisi de circularitat en el sector vitivinícola: quines opcions hi ha? Eloi Montcada. Cluster Mànager d’INNOVI.
11.15 h Experiències d’economia circular al sector surer català. Eduard Ventalló. Fundació Institut Català del Suro.
11.30 h Substitució d'additius antioxidants a través de la síntesi natural de polifenols. Projecte CIRPOL Joan Ruiz. Director I+D+i a Cellers Unió.
12.00 h Eina per a la Selecció de Solucions Basades en la Natura i Pràctiques de Bioeconomia per al NEXUS WEFE Jordi Morató. Càtedra UNESCO de Sostenibilitat-UPC.
12.45 h Conclusions generals i cloenda

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

INNOVI Centre Àgora - Sala d'actes  Plaça l'Àgora, 1 Vilafranca del Penedès
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down