Assumpció Antón
Investigadora de l'Institut d'Investigació Agroalimentària (IRTA). En primer lloc, va dur a terme investigacions com a agrònoma i els darrers 20 anys realitzant projectes en l'àmbit de l'Avaluació del Cicle de Vida (ACV) i l'agricultura. Fa 15 anys que imparteix classes d'ACV i dirigeix estudiants de grau, màster i tesis doctorals en l'àmbit de l'ACV aplicat al sector agrari. Va ser professora associada del Departament d'Enginyeria Química de la Universitat Rovira Virgili (2006-2016) i del Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (2020-2022). Ha participat com a experta en diferents iniciatives internacionals (UNEP-LCI, LEAP-FAO, PAS2020, ECOINVENT, EC-TAB-AWG). L'àrea d'expertesa d'Assumpció és el desenvolupament i aplicació de la metodologia ACV a l'agricultura. Centra la seva recerca en la millora dels inventaris agrícoles i el desenvolupament de mètodes d'avaluació d'impacte del cicle de vida relacionats amb els processos agrícoles, és a dir, la petjada de carboni, l'ús del sòl, el consum d'aigua, l'eutrofització i la toxicitat per l'ús de pesticides. L'objectiu final del seu treball és la millora dels sistemes agrícoles des del punt de vista ambiental.
Marta Ruiz Colmenero
Investigadora a l'IRTA des de l'any 2020. Després d'acabar la llicenciatura en Ciències Ambientals, la Dra. Ruiz va obtenir un doctorat pel Departament de Geografia i Geologia de la Universitat d'Alcalá. Des d'aleshores, ha adquirit una àmplia experiència treballant tant a la universitat com a la consultoria, realitzant investigacions majoritàriament relacionades amb la sostenibilitat agrícola. Actualment, com a investigadora del Grup de Sostenibilitat en Biosistemes (IRTA), està especialitzada en l'aplicació de la metodologia d'Avaluació del Cicle de Vida (ACV), realitzant ACV de diferents sistemes agrícoles que inclouen diferents cultius i productes animals, així com ACV de diferents terres agrícoles. pràctiques de gestió. Està interessada en l'impacte ambiental de les pràctiques agrícoles, i l'avaluació de diferents estratègies de gestió per a un ús del sòl més sostenible.