Avaluació de la consciència després de l'atordiment per bany eléctric en pollastres d'engreix

Sobre l'activitat

Webinar

El Reglament (CE) nº 1099/2009 del Consell de 24 de setembre de 2009, relatiu a la protecció dels animals en el moment de la matança, requereix l’avaluació de l’estat de consciència dels animals per a identificar si l’atordiment i la matança s’han realitzat correctament, però no és una avaluació fàcil.
En aquest webinar revisarem els indicadors més vàlids, fiables i viables per avaluar l’estat de consciència després de l’atordiment per bany elèctric en pollastre d’engreix, abans i després del dessagnat, incloent un espai per a la discussió i la resolució de dubtes.

Dirigit a les Autoritats Competents i inspectors oficials dels Estats Membres de la UE

Anglès
Preu: Gratuït
21/10/2021
10:00h - 12:00h
Places limitades
Online

Ponents

left button
right button

Antoni Velarde

Dr. Antoni Velarde és investigador i cap del programa de Benestar Animal de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a Espanya. Des de 2012 és membre de l'Panell de Salut i Benestar Animal de l'autoritat europea de seguretat alimentària (EFSA).


És llicenciat en Veterinària i Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. Té un màster en Producció Animal (1998) i un altre en Ciència i Benestar de l'Animal de Laboratori (2010). Des de 2011 és veterinari especialista en benestar animal, ètica i legislació per l'European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine.
Actualment, és punt de contacte científic de l'Agència Espanyola de Consum, salut i nutrició (AECOSAN), suport científic en matèria de benestar animal de el Ministeri d'Agricultura i Pesca, i membre de l'Comitè Científic de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) .


Ha participat en més de 50 projectes de R + D + I finançats en convocatòries competitives d'administracions o entitats públics, és autor de 81 articles científics en revistes d'impacte internacional i coeditor de 3 llibre 'Avaluació de l'benestar en granja' (Wageningen Academic Publishers), 'Benestar animal en escorxador' (5m Publishing. Sheffield, UK) i 'Benestar animal. Una visió global a Iberoamèrica '(Elsevier).

Horari

10:00h - Benvinguda i breu presentació sobre el Centre de referència europeu per al benestar dels animals per a aus de corral i altres petits animals de granja.
10:15h - Avaluació de la consciència després de l'atordiment per bany eléctric en pollastres d'engreix.
11:00h - Pausa / Cafè
11:15h - Debat i preguntes.
 

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada Online
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down