Assessorament en fertilització

Sobre l'activitat

Planificació de la fertilització en conreus extensius d’estiu

Ja s’ha comentat altres cops que la fertilització d’una explotació agrícola pot arribar a representar, aproximadament, entre el 20-25% dels costos directes, amb la qual cosa invertir temps en la planificació de les tasques pot ser positiu des d’un punt de vista econòmic. Però si s’aprofiten millor els nutrients, aquest efecte positiu va més enllà de la reducció de costos i es trasllada cap a beneficis ambientals, lligats sobretot a la reducció de la pèrdua de nutrients. En aquesta jornada en línia es parlarà de la importància de plantejar la fertilització, s’orientarà sobre com identificar diferents unitats de maneig, s’exemplificaran diferents metodologies per al càlcul dels nutrients a aportar i es farà cinc cèntims sobre la utilització d’indicadors ambientals de cara a fer un seguiment en el temps de l’explotació.

Català
Preu: Gratuïta
17/03/2021
10:00h - 12:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Francesc Domingo Olivé

Investigador-Especialista en fertilització orgànica i mineral i maneig del sòl en cultius extensius, dins el Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Des de fa 20 anys treballa en la recerca, transferència i assessorament, des del centre de Mas Badia, per la millora en el maneig de les dejeccions ramaderes, la fertilització mineral i el maneig del sòl per augmentar la fertilitat (física, química i biològica) del sòl i la seva protecció.

Horari

10.00 h Inici de la connexió
10.05 h Planificació de la fertilització en conreus extensius d’estiu
  • Importància de la planificació
  • Identificació de les unitats de maneig de l’explotació
  • Principals metodologies utilitzades en l’assessorament
  • Indicadors ambientals
Sr. Carlos Ortiz, Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes. DARP. Sr. Francesc Domingo,IRTA Mas Badia – Cultius Extensius Sostenibles.
11.30 h Torn de preguntes
12.00 h Fi de la jornada
 

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down