Aplicacions eficients de dejeccions líquides en cultius extensius d’hivern

Sobre l'activitat

Us informem que la jornada “Aplicacions eficients de dejeccions líquides en cultius extensius d’hivern” queda AJORNADA amb motiu de la situació derivada de la pandèmia del Covid-19

En els Plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya, s’han iniciat activitats concentrades en diverses conques hidrogràfiques, una de les quals és la conca del Torrent Gran, a l’Empordà.

L’objectiu de les actuacions és la millora de les pràctiques de fertilització, per veure com aquests canvis poden incidir en la qualitat de les aigües.

Les activitats se centren en promoure la utilització d’aquelles tècniques i tecnologia que milloren l’eficiència en la utilització dels fertilitzants, especialment els orgànics.

L’agricultura de precisió és una eina fonamental en la millora de les pràctiques agrícoles. Amb l’ús de les noves tecnologies podem tenir un coneixement detallat del terreny i fer un ús més eficient dels recursos amb una aplicació variable de fertilitzants.

Aquesta jornada s’organitza en el marc del Pla per a la millora de la fertilització agrària a les Comarques Gironines (dins la Xarxa de Plans de Catalunya).

Català
Preu: Gratuïta
29/09/2020
10:00h - 12:40h
Places limitades
Ventalló

Ponents

left button
right button

Francesc Domingo Olivé

Investigador-Especialista en fertilització orgànica i mineral i maneig del sòl en cultius extensius, dins el Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Des de fa 20 anys treballa en la recerca, transferència i assessorament, des del centre de Mas Badia, per la millora en el maneig de les dejeccions ramaderes, la fertilització mineral i el maneig del sòl per augmentar la fertilitat (física, química i biològica) del sòl i la seva protecció.

Horari

10.00 h Inscripcions
10.10 h Presentació de la jornada. Sr. Jordi Vergés, Cap de l’oficina comarcal del DARP a l’Alt Empordà.
10.15 h Equips per la mesura del contingut en nutrients dels purins. Ajuts per l’adquisició d’aquests equips. Sr. Joan Parera, Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària del DARP.
10.45 h Raons agronòmiques per l’aplicació de purins en cobertora. Sra. Elena González, IRTA Mas Badia.
11.15 h Agricultura de precisió. Aplicació variable de fertilitzants. Judit Vallverdú i Francesc Domingo, IRTA Mas Badia.
11.45 h Demostració de maquinària d’aplicació variable.
12.40 h Cloenda de la jornada. Sr. Albert Andreu, cap de l’oficina comarcal del DARP al Baix Empordà.

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Coordenades parcel·la: Coordenades GPS: 42°09'05.9" N 3°02'24.9" E
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down