Aplicacions de les fonts alternatives de proteïna en el sector agroalimentari

Sobre l'activitat

El creixement exponencial de la població mundial posa de manifest la necessitat d’augmentar la disponibilitat d’aliments rics en proteïnes utilitzant els recursos naturals d’una manera més eficient. En aquest context, les fonts alternatives de proteïna poden representar una oportunitat per a crear un ecosistema agroalimentari més sostenible y millorar les propietats nutricionals dels  aliments i pinsos. El objectiu de la jornada es presentar exemples de possibles aplicacions de les proteïnes alternatives (vegetals, microalgues, insectes, de fermentació, etc.) en alimentació humana i animal.

Català
Preu: Gratuït
14/07/2022
9:00h - 11:45h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Ingrid Aguiló-Aguayo

Ingrid Aguiló-Aguayo. Investigadora Ramón y Cajal de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Postcollita del IRTA, amb seu al Fruitcentre de Lleida.  La seva línia de recerca principal es basa en La innovació en els processos de transformació per al desenvolupament de productes vegetals d’elevada qualitat. Centra la seva activitat en la millora de processos tecnològics, estratègies de valorització d’excedents de la producció primària i aprofitament de subproductes, desenvolupament de productes vegetals innovadors d’alt valor afegit i la exploració de fonts de proteïna alternativa. Ha participat i/o dirigit diversos projectes competitius d’àmbit europeu i nacional, així com diferents contractes privats amb empreses del sector. Té un elevat nombre de publicacions en revistes científiques i de divulgació i ha participat en diferents activitats de transferència en l’àmbit de les fruites i hortalisses processades.

Horari

9.30 h Benvinguda i presentació del projecte Sr. Massimo Castellari, Programa de Funcionalitat i Seguretat alimentària, IRTA.
9.45 h El potencial dels llegums per al desenvolupament de productes plant-based Sra. Ingrid Aguiló, Programa de Postcollita, IRTA.
10.00 h Aspectes a considerar en la incorporació de microalgues en aliments Sr. Josep Comaposada, Programa de Qualitat i Tecnologia alimentària, IRTA.
10.15 h Taula rodona
10.30 h Pausa cafè
10.45 h La producció de proteïna d'insectes dins de l'economia circular Sra. Cristina Castañé, Programa de Protecció Vegetal Sostenible, IRTA.
11.00 h Alternatives a la proteïna de soja en pinsos per animals monogàstrics Sr. David Torrallardona, Programa de Nutrició Animal, IRTA.
11.15 h Noves fonts de proteïna per a la formulació de pinsos d'aqüicultura Sra. Alicia Estévez, Programa d’aqüicultura, IRTA.
11.30 h Taula rodona
11.45 h Tancament de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Online
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down