Ingrid Aguiló-Aguayo
Ingrid Aguiló-Aguayo. Investigadora Ramón y Cajal de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Postcollita del IRTA, amb seu al Fruitcentre de Lleida. La seva línia de recerca principal es basa en La innovació en els processos de transformació per al desenvolupament de productes vegetals d’elevada qualitat. Centra la seva activitat en la millora de processos tecnològics, estratègies de valorització d’excedents de la producció primària i aprofitament de subproductes, desenvolupament de productes vegetals innovadors d’alt valor afegit i la exploració de fonts de proteïna alternativa. Ha participat i/o dirigit diversos projectes competitius d’àmbit europeu i nacional, així com diferents contractes privats amb empreses del sector. Té un elevat nombre de publicacions en revistes científiques i de divulgació i ha participat en diferents activitats de transferència en l’àmbit de les fruites i hortalisses processades.
Josep Comaposada
Josep Comaposada és graduat en enginyeria agrícola (1994) i doctor en enginyeria industrial (1999) per la Universitat Politècnica de Catalunya. És investigador i ha sigut director del subprograma de noves tecnologies de procés a la indústria alimentària (2009-2017) de l’IRTA. Des de 2009 el seus principals temes d’investigació estan relacionats amb l’estudi de noves tecnologies de processos i controls. Ha dirigit el desenvolupament de l’aplicació IRTAsim per la simulació de assecat. Ha participat en diferents projectes europeus, té 5 patents i és coautor de 54 publicacions científiques. Des de 2004 és professor de la Universitat de Girona i ha supervisat dos estudiants de tesis.
Alicia Estévez
Llicenciada en Biologia per la Universitat Complutense de Madrid. Doctora en Pesqueres per la Univ. De Kagoshima (Japó), amb dues estades post-doctorals a la Univ de Stirling (NERC Unit of Fish Nutrition) i Kyoto. A l'IRTA des de l'any 2000 centrada sobretot en el cultiu larvari de noves espècies de peixos, estudi de requeriments nutricionals, sobretot d'àcids grassos, de larves i juvenils i en els últims anys en la recerca de nous ingredients per a pinsos (farina d'insectes, subproductes de la indústria, etc.). Membre del grup d'experts europeus de producció orgànica (EGTOP) des de l'any 2013.