Aplicabilitat d’eines innovadores per produir carn madurada. Boví i porcí

Sobre l'activitat

La maduració de la carn és procés de refrigeració post-mortem que si es realitza correctament, permet millorar les característiques sensorials de la carn. Això no obstant, una mala selecció de la matèria primera i una manipulació incorrecta d’aquesta carn pot representar unes pèrdues econòmiques excessives (cost energètic innecessari, pèrdua de pes excessiu de les peces madurades) i un risc per la salut pública.
L'objectiu principal del projecte és demostrar la utilitat de diferents eines innovadores a ramaders i empreses del sector carni català per tal de facilitar l’optimització del procés de producció de carn madurada i així obtenir carn d’elevada qualitat sensorial d’una manera segura.

Activitat finançada a través de l'Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022.

Català
Preu: Gratuït
28/05/2024
15:00h - 16:15h
Places limitades
Monells

Horari

15.00 h Presentació de la jornada
15.05 h Presentació del vídeo resum del projecte Núria Panella. Investigador del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA
15.15 h Evolució de la tendresa de les peces madurades Núria Panella. Investigador del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA
15.20 h Vida útil de la carn madurada Núria Panella. Investigador del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA
16.00 h Torn de preguntes
16.15 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Finca Camps i Armet 17121 Monells
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down