2020. Any Internacional de la Sanitat Vegetal

Sobre l'activitat

El 2020 se celebra l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal. La FAO estima que cada any es destrueixen fins el 40% dels cultius a causa de les plagues i les malalties de les plantes, fet que es veu agreujat pel canvi climàtic i les activitats humanes. Sota el lema “Protegir les plantes, protegir la vida” les Nacions Unides han declarat aquesta efemèride per tal de sensibilitzar a escala mundial sobre com la protecció de la sanitat vegetal pot ajudar a reduir la pobresa i la fam, protegir el medi ambient i impulsar el desenvolupament econòmic. En aquesta jornada virtual, 8 experts ens respondran en 5’ a una pregunta sobre diferents aspectes de la sanitat vegetal. Posteriorment els assistents podran també formular-los preguntes.

Català
Preu: Gratuït
04/11/2020
12:00h - 13:30h
Places limitades
En línia

Horari

12.00 h Inauguració de la jornada Sra. Elisenda Guillaumes Cullell. Directora General d’Agricultura i Ramaderia del DARP .
12.10 h Preguntes a experts en sanitat vegetal - Sr. Josep Usall. Director general de l’IRTA. Podeu definir els reptes de la sanitat vegetal i com la R+D pot aportar-hi solucions?
- Sr. Xavier Pons. UdL i Coordinador Màster Protecció Integrada de Cultius (PIC). Com valoreu la formació actual dels professionals en sanitat vegetal i quines millores s’haurien d’implementar?
- Sra. Maria Torné. Àrea d’investigació per a EMEA – CORTEVA. Quines son les perspectives per al control de plagues, malalties i males herbes tenint en compte la progressiva retirada de productes fitosanitaris a la UE?
- Sr. Enric Vila. Director del Departament de I+D – AGROBÍO. Quin paper jugarà en el futur el control biològic en el maneig de plagues i malalties i com es podrà implementar el seu ús generalitzat?
- Sr. Josep M. Galimany. Tècnic de l’ADV de Covides. Com afavoreixen els tècnics de les ADV la implementació de la gestió integrada de plagues, les noves tècniques de lluita i la lluita col·lectiva, i quins reptes queden per assolir?
- Sr. Josep M. Pagès. Tècnic de l’Associació de Viveristes de Girona. Com contribueixen els viveristes en la sanitat del material vegetal per prevenir i evitar la propagació de plagues i malalties?
- Sr. Josep Ll. Bosque. Cap Assessorament Agroalimentari – FCAC. Com veieu des de la FCAC l’estratègia “Farm to fork” dins de l’“European Green deal” per a fer que els sistemes alimentaris siguin justos, sans i respectuosos amb el medi ambient?
- Sra. Sílvia Cifre. Directora Divisió Protecció Cultius - BASF i Vicepresidenta AEPLA. Com plantegeu les empreses la innovació en fitosanitaris i les noves tecnologies per a la prevenció i el control sostenible de plagues?
13.00 h Debat. Preguntes dels assistents als ponents Coordinadors: Sr. Jordi Giné, cap del Servei de Sanitat Vegetal del DARP i Sr. Jordi Riudavets, IRTA.
13.30 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down