Varietats d'ametlla

Sobre el servei

L’Institut de Recerca de la Generalitat de Cata lunya va ser creat al 1985, adscrit al Departament - d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
La missió de l’IRTA es arribar a ser un referent científic del sector agroalimentari, fomentar la innovació dels sistemes productius i processats sostenibles, per tal de millorar la qualitat i la seguretat dels aliments que tenen un impacte directe sobre el medi ambient i la salut humana.
Des de la seva fundació, l’IRTA ha contribuït a la modernització, la millora i el foment de la competitivitat i el desenvolupament sostenible del sector agrícola, en la producció fructícola, sobretot, a través de la millora genètica de varietats i la tecnologia. Ara, com a resposta d’aquest procés de millora, es presenten les noves varietats d’Ametller IRTA, obtingudes en el seu propi
programa de millora genètica: ‘Vairo’, ‘Constantí’, ‘Marinada’ i ‘Tarraco’.
Aquestes varietats, amb excel·lent comportament agronòmic i comercial, es caracteritzen per ser de floració tardana (reducció del risc de gelades), autofèrtils (disminució dels problemes de pol·linització), amb una elevada capacitat productiva, tolerància a malalties i una alta qualitat del fruit .
El material vegetal és un factor bàsic a tenir en compte en les noves plantacions d’ametller en regadiu. El cultiu de l’ametller ha experimentat una renovació notable en els últims 25 anys a causa de la propagació de varietats obtingudes per la investigació. Durant el 1992, l’IRTA va registrar tres varietats: ‘Masbovera’, ‘Glorieta’ i ‘Francolí’. Aquestes van aconseguir una àmplia distribució (amb unes vendes aproximades de 600.000 plantes).
El 2011, l’IRTA va obtenir els Drets d’Obtenció de Material Vegetal (TOV i CVV) per a quatre noves varietats, que han estat molt ben rebudes pel sector i que estan sent distribuïdes molt ràpidament.

Materials relacionats

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
envelope-ophonemagnifierarrow-down